...

De naam zegt het eigenlijk al: twee van de liefste huisjes die je zult vinden op de Utrechtse Heuvelrug. Het Vogelhuisje en Het Slakkenhuisje. Twee plekken om jezelf terug te trekken uit de hectiek van het dagelijks leven en te vertragen. Genieten van de natuur, lange wandelingen maken, urenlang lezen en heel veel spelletjes spelen bij de kachel. 

Het Vogelhuisje

“Dit natuurhuisje ligt direct aan de Utrechtse heuvelrug, waardoor je ’s ochtends in je pyjama uit bed kunt rollen en meteen kunt genieten van het prachtige vogelconcert vanaf de eerste rij.”  

Dit is hoe eigenaresse Ricky-Ann begint met het omschrijving van dit liefste huis. En ze heeft gelijk! Op de vide word ik wakker onder het dakraam en staar naar de boomtoppen. Het raam staat een stukje open en ik geniet van de eerste geluiden van de vogels. Onder het warme dekbed vlak onder het dak is het fantastisch om de dag te starten. Anders dan de vogels, de wind door de bomen en een zacht getik van de regen op het dak, hoor ik helemaal niets. Het is met recht een natuurhuisje. 

Het Vogelhuisje ligt achter in de tuin van Ricky-Ann en haar man. Verstopt achter een aantal grote bomen staat een houten bungalow. Met volledige privacy. Ik ben uitgenodigd om twee nachtjes te komen slapen in dit leuke huisje. Wanneer ik aan kom rijden in de straat, opent de gastvrouw haar voordeur en verwelkomt mij met heel veel vrolijkheid. Een kleine rondleiding door het huisje en wat informatie over de fietsen die ik kan gebruiken en weg is ze weer. Maar ik mag haar altijd appen als er iets is, of als ik vragen heb. De naam De Liefste Huisjes heeft absoluut ook te maken met de liefste gastvrouw

Een boshuisje vol warmte en huiselijkheid 

Bij binnenkomst word ik omarmd door de knusheid van het huisje. Alles is van hout en overal liggen kleden, dekentjes en kussentjes. Er zijn twee slaapkamers, waarvan eentje op de vide, een ruime badkamer en een kitchenette. Precies genoeg voor een ‘get away’ in het bos. ‘s Avonds plof ik op de bank met een leesboek. Een televisie is er niet. Wel wifi en dus zet ik een lekker muziekje aan via Spotify en maak met mijzelf gemakkelijk. Het is een regenachtig weekend dat ik er ben en de pelletkachel verspreidt een heerlijke warmte.

Wandelingen vanuit de achtertuin

Dit huisje is perfect voor wandelliefhebbers, zoals ik. Vanuit de achtertuin wandel ik een hekje door en sta direct op landgoed Maarsbergen. Uren kun je hier struinen over het landgoed en door de Kaapse Bossen. Wandel naar Chalet Helenaheuvel voor een heerlijke lunch of beklim de Kaapse … Ik maak een ochtendwandeling over het landgoed, struin over de heidevelden en bezoek het dorp voor een bezoek aan de boekwinkel. Verder zit ik uren te lezen en te schrijven met uitzicht op de tuin, doe een dutje op de bank, drink liters thee en geniet van de heerlijke regendouche. Die laatste zowel in de badkamer als wanneer ik in het bos overvallen wordt door een plensbui. Maar niets lekkerder om daarna droge kleren aan te trekken en bij de kachel op te warmen. En dat in één van De Liefste Huisjes. 

Genieten met meer dan twee?

Naast het Vogelhuisje in haar achtertuin, heeft Ricky-Ann nog een huisje, iets verderop in Maarn: Het Slakkenhuisje. Dit charmante huisje bevindt zich op een kleinschalig, particulier en groen opgezet park en er kunnen maximaal 6 personen logeren. Bij het betreden van het huisje ervaar je hetzelfde gevoel als een slak: je zult het liefst willen blijven en jouw plekje maken om te vertragen. Wanneer ik samen met Ricky-Ann een bezoek breng aan het huisje, snap ik helemaal wat ze bedoelt met de naam Het Slakkenhuisje. Ook hier staat geen televisie, maar wel een kast vol spelletjes en stapels leesboeken. Een heerlijke omgeving voor wandelingen rondom het Henschotermeer en Landgoed Henschoten – Den Treek.

de liefste huisjes

Meer Slapen bij…

Slapen bij… B&B De Kweepeer

Slapen bij… B&B De Kweepeer

B&B De Kweepeer is een knus en fijn gastenverblijf bij de woonboerderij van Marjelle en John. Hij verbouwde het bakhuis in Coronatijd tot een B&B en zij verwelkomt de gasten. Deze B&B ligt in het prachtige buitengebied tussen Deventer en Apeldoorn, wat...

Slapen bij… B&B  d’Ambacht Borger 

Slapen bij… B&B  d’Ambacht Borger 

In het oudste deel van Borger, Drenthe, staat B&B  d’Ambacht Borger van Ad en Diane. Op de bovenverdieping van hun jaren ‘30 woning hebben ze met heel veel aandacht en liefde hun B&B ingericht. Een warme en comfortabele plek om tot rust te komen en te genieten...

Deel deze wandeling op Pinterest

de liefste huisjes
de liefste huisjes
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

error: Content is protected !!