...

Wandelroutes Utrechtse Heuvelrug

Wandelroutes over de Utrechtse Heuvelrug nemen je mee in een gebied vol met historie. De Heuvelrug ontstond 150.000 jaar geleden door schuivend landijs, welke de aarde opstuwde tot de heuvels die we nu kennen op de Utrechtse Heuvelrug, De Veluwe en de Sallandse Heuvelrug. 

De Utrechtse Heuvelrug zit boordevol met kastelen en landgoederen, waardoor je al snel in de geschiedenis duikt. maar ook de brede militaire historie, zoals op de Grebbeberg en de Grebbelinie. 

Als Nationaal Park, vlak buiten de Randstad, biedt de Utrechtse Heuvelrug wandelroutes voor heel wat mensen die willen ontsnappen aan de drukte van het stedelijk gebied. Met uitgestrekte bosgebieden als de Amerongse Bossen en Kaapse Bossen  en de vele landgoederen, kom je hier zeker toe aan de rust die een wandelroute in de natuur je biedt.

Vindt hier een overzicht van de vele wandelroutes, die ik over de Utrechtse Heuvelrug wandelde en de avonturen die ik beleefde. 

Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug, een natuurgebied aan de rand van de Randstad. Tussen Amsterdam en Utrecht & Amersfoort en Wageningen. 20.000 Hectare aaneengesloten bossen en heidevelden, vol met de mooiste wandelpaden. Het Zuidelijkste deel van de Utrechtse Heuvelrug is...
error: Content is protected !!