...

B&B De Kweepeer is een knus en fijn gastenverblijf bij de woonboerderij van Marjelle en John. Hij verbouwde het bakhuis in Coronatijd tot een B&B en zij verwelkomt de gasten. Deze B&B ligt in het prachtige buitengebied tussen Deventer en Apeldoorn, wat heel veel wandelmogelijkheden biedt. En niet alleen is dit perfect om te wandelen, maar hier kun je toeren met de fiets, uren lezen in de tuin met uitzicht op de schaapjes of lekker genieten bij de kachel. 

B&B De Kweepeer

John heeft twee gouden handen en toen in de Coronatijd uitbrak besloot hij dat het tijd was om het oude bakhuis van de boerderij te verbouwen tot logeerplek voor vrienden en familie. Al snel vertelden deze familieleden en vrienden dat dit plekje gedeeld kon worden met zoveel meer mensen en zo ontstond B&B De Kweepeer. Marjelle (superhost op Airbnb) ontvangt de gasten, houdt het gastenverblijf schoon en vult de koelkast met ontbijtspullen (als je dit wilt). Wil je een praatje maken, dan is ze altijd wel ergens in de buurt en zo niet, dan heb je alle privacy die je maar wilt. Je kunt Marjelle en de B&B ook volgen op Instagram via @benb_de_kweepeer

Vintage & liefde

Bij je eerste stappen in de B&B is te zien dat alles gemaakt is met liefde. Niet alleen de verbouwwerkzaamheden, maar ook de inrichting. Het is of ik terugstap in de tijd. Van alle gemakken voorzien, maar met een vleugje vintage. Een lekkere bank en twee fantastische leunstoelen, kleden, dekentjes en gordijnen zorgen direct voor een gevoel van warmte en ‘thuis’. Niet dat mijn huis er zo leuk uitziet, maar je begrijpt wel wat ik bedoel denk ik. 

→ Meer leuke slaapplekken
B&B De Kweepeer

Rust, ruimte en relaxen

Wat heb ik genoten van twee nachtjes in De Kweepeer. De rust en de ruimte die je als gast ervaart. Ik heb uren buiten gezeten. Soms met mijn laptop schrijvend aan de picknicktafel in de kleine boomgaard. Andere momenten met mijn leesboek in één van de fijne tuinstoelen. Met uitzicht op de schaapjes, het constante geluid van de vogeltjes en af en toe hond Odi die even kwam snuffelen.

Wandelen vanuit de tuin

Vlak bij B&B De Kweepeer loopt Klompenpad Avervoorderpad. Het pad is 13 kilometer en neemt je mee door het gebied rondom Terwolde. Maar dit is niet het enige klompenpad in de buurt. Verderop vind je nog het Niebroekerpad, Fliertpad, Holhorsterpad en het Woldemarkerpad.

En wil je iets verderweg dan rij je in een kwartiertje naar Paleis Het Loo en het Kroondomein. Of in nog geen half uurtje naar de Veluwezoom, De Hoge Veluwe of een andere plek op de Veluwe. Je kunt ook de andere kant oprijden richting Twente en Salland. Bezoek je liever een leuke (haze)stad dan is de keuze reuze met Deventer, Elburg, Apeldoorn, Arnhem, Zutphen en Zwolle ‘om de hoek’. 

 

→ Boek je eigen verblijf bij B&B De Kweepeer via Airbnb

Inspiratie voor wandelavonturen

Ik heb al heel wat wandelingen gemaakt in mijn leven en ook in de omgeving van de Kweepeer. Hieronder wat routes om te wandelen, wanneer jij komt logeren bij De Kweepeer:

Meer Slapen bij…

Slapen bij… B&B  d’Ambacht Borger 

Slapen bij… B&B  d’Ambacht Borger 

In het oudste deel van Borger, Drenthe, staat B&B  d’Ambacht Borger van Ad en Diane. Op de bovenverdieping van hun jaren ‘30 woning hebben ze met heel veel aandacht en liefde hun B&B ingericht. Een warme en comfortabele plek om tot rust te komen en te genieten...

Slapen bij… Ons huisje op het water

Slapen bij… Ons huisje op het water

Overnachten op het water op de Loosdrechtse Plassen? Dat kan op woonboot 'Ons Huisje Op Het Water'. Ik logeerde twee nachten op de boot van Karin en Peter. Voor mij voor het eerst op een boot en wat een unieke ervaring. In dit artikel vind je een review over mijn...

Deel dit plekje op Pinterest

B&B De Kweepeer
B&B De Kweepeer
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

error: Content is protected !!