...

Over Mascha

mascha

Misschien ken je Wandeldingen via social media, heb je mij ontmoet tijdens één van mijn wandelingen of ben je hier terechtgekomen via Google. Eén ding is zeker, je bent op zoek naar wandeldingen.

Wandelinspiratie voor jou

Mijn wandelingen nemen mij mee door het hele land en naar de mooiste natuurgebieden. Ze brengen mij rust, avontuur, ontmoetingen en fantastische foto’s. Door al die wandelingen heb ik mijzelf steeds beter leren kennen en één ding weet ik heel zeker:

Mijn favoriete plek ter wereld is buiten in de natuur samen met mijn wandelschoenen en camera! En al die mooie plekken waar ik kom, deel ik dolgraag met de wereld. 

Waar komt mijn liefde voor de natuur vandaan?

Ik kom uit een gezin met mijn ouders en mijn twee jaar oudere zus en de liefde voor de natuur is ons met de paplepel ingegoten. Mijn vader was een groot liefhebber van alles dat een hartslag heeft en leeft. Op zondagochtend heel vroeg naar het bos middenin Den Haag om de vogeltjes te voeren. Of in de vakantie een wandeltocht maken samen met een vriend van mijn vader die natuurgids was. Dit is een greep uit de avonturen die ik als kind beleefde met mijn ouders. 

We verbleven tijdens vakanties op bungalowparken in Nederland. Vooral de Veluwe was favoriet en is nu nog steeds mijn favoriete plek. We verbleven in van die parken waarbij de huisjes in het bos staan en je niet bij de buren naar binnen kon kijken. Zo maakten mijn zus en ik rondom de huisjes kennis met eekhoorntjes, verschillende soorten vogels, vleermuizen, konijnen en nog veel meer. We hadden ooit zelfs ‘s nachts eekhoorntjes in een huisje. We waren vergeten het klapraampje dicht te doen haha

Door deze heerlijke opvoeding van mijn ouders is mijn liefde voor de natuur ontstaan. En net als mijn ouders heb ik een zwak voor de Veluwe. Onze vakanties vroeger stonden al eens in het teken van herten en zwijnen spotten en dat is nog steeds één van de gaafste dingen om te doen: wilde dieren ontmoeten.

De start van mijn wandelavonturen

Wie het aan mijn familie vraagt, zal horen dat ik tot een paar jaar geleden (2018) geen avonturier was. Ja voor mijn fotografie maakte ik regelmatig korte wandelingen, maar het was allemaal dicht bij huis. Verder hield ik vooral van thuis op de bank hangen.

Mijn burn-out bracht hier verandering in. Het is een tijd die ik niet graag nog een keer meemaak, want ik heb diep moeten gaan, maar het heeft wel mijn ogen geopend. En niet te vergeten mijn grenzen verlegd. 

Ik werd gedwongen om mijzelf beter te leren kennen en om uit te zoeken waar ik gelukkig van werd. Om tot rust te komen en de stress te verlagen ging ik wandelen. Buiten zijn was goed voor mij. Het was tijdens deze wandelingen dat ik mij realiseerde dat dat precies was, waar ik gelukkig van werd: wandelen en de natuur. 

En zo kwam het dat ik steeds vaker naar buiten ging en steeds verder van huis. Ik verlegde continu mijn grens. Zo vond ik het eerst heel spannend om alleen te gaan wandelen, verder van huis. Nu rij ik ‘s morgens in het donker van huis om met zonsopkomst bijvoorbeeld op de Veluwe te staan. Of ik boek in mijn eentje een bungalow in de bossen om van daaruit wandelingen te maken. 

Van bankhanger naar blogger

Al die avonturen die ik beleefde deelde ik enthousiast met vrienden en familie. Zoals toen ik in en wei terecht kwam met 15 puberale en heel nieuwsgierige stieren

Na elk avontuur belde ik mijn familie of vertelde ik op kantoor enthousiast over wat ik nu weer had meegemaakt. Steeds meer mensen uit mijn omgeving gingen ook vragen wat mooie wandelingen zouden zijn voor hun vakanties en weekendjes weg. Het werd tijd om het groter aan te pakken… ik wilde een blog.

Met hulp van een aantal hele lieve mensen in mijn omgeving kwam er een website, een url en een naam. En zo begon het avontuur van wandeldingen.nl

Mascha Looije

Wie is Mascha?

Nu weten jullie hoe wandeldingen.nl is ontstaan, maar wie is nou Mascha? Nou ik ben een vrolijke (meestal dan), enthousiaste en sociale vrouw. Vier dagen in de week werk ik als marketeer vlakbij huis en dat zorgt dat ik heel veel tijd heb om te besteden aan wandelingen en bloggen. De dingen die ik het allerliefste doe!

Nog een paar leuke weetjes over mij:

  • Ik ben een beetje rommelig. Mijn huis zul je nooit strak opgeruimd aantreffen. Ik zeg altijd maar, mijn huisje is om in te leven en geen museum. Zolang ik maar weet waar ik mijn spullen terug kan vinden, wat overigens niet altijd het geval is 😉
  • Ik ben een muziekfreak. Ik kan tijdens werken niet zonder. Zodra ik start aan mijn werk achter de laptop, gaat eerst Spotify aan. De ene dag is dat een lijst met rustige ‘coffee house’ liedjes, de volgende dag zing ik had me met Imagine Dragons of Mumford & Sons om vervolgens de dag af te sluiten met een lijst klassieke muziek. 
  • Een herfsttype, zo zou ik mijzelf omschrijven. Ik ben verzot op de kleur groen en draag dit dan ook heel graag. Net als bruin, okergeel en oranje (maar dan niet de felle variant hoor hihi). Zelfs mijn auto is Tabasco Orange, al was dat meer omdat mijn auto tweedehands is en die kleur nou net beschikbaar was.
  • Stiekem ben ik een boyband-lover. Vanaf mijn twaalfde ben ik dan van Take That en Robbie Williams. Gillend stond ik voor het Amstel hotel in ‘95 toen ze uit elkaar gingen. En ondanks dat ik nu niet meer gillend voor een hotel sta, draai ik hun muziek nog regelmatig. 
  • Ik houd van Disney films. Mijn stage tijdens mijn HBO opleiding liep ik bij Disney op de afdeling ‘bioscoopfilms’. Ik heb meegewerkt aan de marketingcampagne van bioscoopreleases als Lilo & Stitch en Monsters & Co. Stitch is nog steeds één van mijn favoriete karakters, samen met Olaf uit Frozen.

Wil jij ook mooie wandelavonturen beleven?

Nou dit ben ik dus, maar hoe zit het met jou? Beleef jij net als ik regelmatig mooie wandelavonturen, maar ben je altijd op zoek naar nieuwe routes? Of wil je dat heel graag, maar weet je niet zo goed waar je mooie wandelingen kunt vinden of wat je nu mee moet nemen in je rugzak?

Dan denk ik dat ik je kan helpen. Volg mij op instagram, facebook of via mijn nieuwsbrief voor regelmatige inspiratie voor routes en natuurgebieden en voor tips voor wandelavonturen beleven. 

Wil je heel graag starten met het beleven van wandelavonturen, bijvoorbeeld in je eentje, maar vind je het nog spannend? Mail mij dan en wellicht heb ik tips voor je: info@wandeldingn.nl

Meer over mij

Nieuwe wandelschoenen op maat

Nieuwe wandelschoenen op maat

Onlangs schreef ik al over mijn wandelblessure: overbelaste achillespezen. Vooral mijn linkerbeen is getroffen. Ik heb last van stramme en pijnlijke hielen, het ene moment meer dan het andere, en niet elke schoen zit lekker tegen die hiel aan. Ik neem jou mee in mijn...

Het leed dat wandelblessure heet

Het leed dat wandelblessure heet

Het begon allemaal eind 2020. Datgene dat nu mijn ‘wandelblessure’ genoemd mag worden. Ik heb namelijk overbelaste achillespezen. Hoe het is ontstaan? Ja dat is een goede vraag. Hoe ik er vanaf kom? Dat is een nog betere vraag... Eind 2020 maakte ik vaker en langere...

Alleen op wandelavontuur

Alleen op wandelavontuur

Alleen op wandelavontuur… Dat is hoe ik het in mijn eentje wandelen in de natuur ervaar. Het is een avontuur omdat ik vooraf niet weet wat ik ga zien en wie ik tegen ga komen. Het is voor mij de ultieme manier voor het vinden van balans tussen de drukke hectische...

Mascha in 73 vragen – deel 2

Mascha in 73 vragen – deel 2

Welkom bij deel twee van Mascha in 73 vragen. Een manier om jullie kennis te laten maken met de vrouw achter de blogs. Heb je deel 1 nog niet gelezen? Vergeet deze dan ook vooral niet. Voor nu... veel plezier met deel 2.38. Als je van leven zou kunnen ruilen voor één...