...

Over Mascha

mascha

Misschien ken je Wandeldingen via social media, heb je mij ontmoet tijdens één van mijn wandelingen of ben je hier terechtgekomen via Google. Eén ding is zeker, je bent op zoek naar wandeldingen.

Wandelinspiratie voor jou

Ik wandel Nederland door. Op Wandeldingen.nl vind je inspiratie voor routes. GPS-routes via Komoot, klompenpaden, Trage Tochten en knooppunten rondjes. Van korte routes tot 5 kilometer  tot langere etappes boven de 10 kilometer. Daarnaast geef ik je tips voor wandelboeken en -gidsen, solowandelen en de leuke slaapplekken. Dit doe ik naast een vaste baan van 32 uur per week.

Mijn wandelingen nemen mij mee door het hele land en naar de mooiste natuurgebieden. Ze brengen mij rust, avontuur, ontmoetingen, vriendschappen en fantastische foto’s. Door al die wandelingen heb ik mijzelf beter leren kennen en één ding weet ik heel zeker:

Mijn favoriete plek ter wereld is buiten in de natuur met mijn wandelschoenen en camera! En al die mooie plekken waar ik kom, deel ik dolgraag met de wereld. 

Waar komt mijn liefde voor de natuur vandaan?

Ik kom uit een gezin met mijn ouders en mijn twee jaar oudere zus en de liefde voor de natuur is ons met de paplepel ingegoten. Mijn vader was een groot liefhebber van alles dat een hartslag heeft en leeft. Op zondagochtend heel vroeg naar het bos middenin Den Haag om de vogeltjes te voeren. Of in de vakantie een wandeltocht maken samen met een vriend van mijn vader die natuurgids was. Dit is een greep uit de avonturen die ik als kind beleefde met mijn ouders. 

We verbleven tijdens vakanties op bungalowparken in Nederland. Vooral de Veluwe was favoriet en is nu nog steeds mijn favoriete plek. We verbleven in van die parken waarbij de huisjes in het bos staan en je niet bij de buren naar binnen kon kijken. Zo maakten mijn zus en ik rondom de huisjes kennis met eekhoorntjes, verschillende soorten vogels, vleermuizen, konijnen en nog veel meer. We hadden ooit zelfs ‘s nachts eekhoorntjes in een huisje. We waren vergeten het klapraampje dicht te doen haha

Door deze heerlijke opvoeding van mijn ouders is mijn liefde voor de natuur ontstaan. En net als mijn ouders heb ik een zwak voor de Veluwe. Onze vakanties vroeger stonden al eens in het teken van herten en zwijnen spotten en dat is nog steeds één van de gaafste dingen om te doen: wilde dieren ontmoeten.

De start van mijn wandelavonturen

Wie het aan mijn familie vraagt, zal horen dat ik tot een paar jaar geleden (2018) geen avonturier was. Ja voor mijn fotografie maakte ik regelmatig korte wandelingen, maar het was allemaal dicht bij huis. Verder hield ik vooral van thuis op de bank hangen.

Mijn burn-out bracht hier verandering in. Het is een tijd die ik niet graag nog een keer meemaak, want ik heb diep moeten gaan, maar het heeft wel mijn ogen geopend. En ook niet onbelangrijk: mijn grenzen verlegd. 

Ik werd gedwongen om mijzelf beter te leren kennen en uit te zoeken waar ik gelukkig van werd. Om tot rust te komen en de stress te verlagen ging ik wandelen. Buiten zijn was goed voor mij. Het was tijdens deze wandelingen dat ik mij realiseerde dat het wandelen is waar ik gelukkig van word. Wandelen en de natuur. 

Zo kwam het dat ik steeds vaker naar buiten ging en steeds verder van huis. Ik verlegde continu mijn grens. Zo vond ik het eerst heel spannend om alleen te gaan wandelen, verder van huis. Nu rij ik ‘s morgens in het donker van huis om met zonsopkomst bijvoorbeeld op de Veluwe te staan. Of ik boek in mijn eentje een huisjein de bossen om van daaruit wandelingen te maken. Ik loop in de avond door de duinen. Dwaal uren lang alleen door de bossen. En leg kilometers af door polders en weilanden. 

Van bankhanger naar blogger

Al die avonturen die ik beleefde deelde ik enthousiast met vrienden en familie. Zoals toen ik in en wei terecht kwam met 15 puberale en heel nieuwsgierige stieren

Na elk avontuur belde ik mijn familie of vertelde ik op kantoor enthousiast over wat ik nu weer had meegemaakt. Steeds meer mensen uit mijn omgeving gingen ook vragen wat mooie wandelingen zouden zijn voor hun vakanties en weekendjes weg. Het werd tijd om het groter aan te pakken… ik wilde een blog.

Met hulp van een aantal hele lieve mensen in mijn omgeving kwam er een website, een url en een naam. En zo begon het avontuur van wandeldingen.nl

mascha

Leuke weetjes

Nu weten jullie hoe wandeldingen.nl is ontstaan, maar wie is Mascha nog meer? Nou ik ben een vrolijke (meestal dan), enthousiaste en creatieve dame. Vier dagen in de week werk ik als marketeer vlakbij huis en dat zorgt dat ik heel veel tijd heb om te besteden aan wandelingen en bloggen. De dingen die ik het allerliefste doe!

Nog een paar leuke weetjes over mij:

  • Ik ben een beetje rommelig. Mijn huis zul je nooit strak opgeruimd aantreffen. Ik zeg altijd maar, mijn huisje is om in te leven en geen museum. Zolang ik maar weet waar ik mijn spullen terug kan vinden, wat overigens niet altijd het geval is 😉
  • Ik ben een muziekfreak. Ik kan tijdens werken niet zonder. Zodra ik start aan mijn werk achter de laptop, gaat Spotify aan. De ene dag is dat een lijst met rustige ‘coffee house’ liedjes of klassieke muziek, de volgende dag zing ik hard mee met Imagine Dragons of Mumford & Sons om vervolgens de dag af te sluiten met Ierse of keltische volksmuziek. 
  • Een herfsttype, zo zou ik mijzelf omschrijven. Ik ben verzot op de kleuren groen en donker blauw en draag dit dan ook heel graag. Net als bruin, okergeel en oranje (maar dan niet de felle variant hoor). Zelfs mijn auto is Tabasco Orange, al was dat meer omdat mijn auto tweedehands is en die kleur nou net beschikbaar was.
  • Stiekem ben ik een boyband-lover. Van mijn twaalfde tot een paar jaar geleden was ik fan van Take That en Robbie Williams. Gillend stond ik voor het Amstel hotel in ‘95 toen ze uit elkaar gingen. Alle liedjes ken ik uit mijn hoofd. Ondanks dat ik nu niet meer gillend voor een hotel sta, draai ik hun muziek nog regelmatig. 
  • Ik houd van Disney films. De stage tijdens mijn HBO opleiding werkte ik bij Disney op de afdeling ‘bioscoopfilms’. Ik heb meegewerkt aan de marketingcampagne van bioscoopreleases als Lilo & Stitch en Monsters & Co. Stitch is nog steeds één van mijn favoriete karakters, samen met Olaf uit Frozen.

Wil jij ook mooie wandelavonturen beleven?

Nou dit ben ik dus, maar hoe zit het met jou? Beleef jij net als ik regelmatig mooie wandelavonturen, maar ben je altijd op zoek naar nieuwe routes? Of wil je dat heel graag, maar weet je niet zo goed waar je mooie wandelingen kunt vinden of wat je nu mee moet nemen in je rugzak?

Dan denk ik dat ik je kan helpen. Volg mij op instagram, facebook of via mijn nieuwsbrief voor regelmatige inspiratie voor routes en natuurgebieden en voor tips voor wandelavonturen beleven. 

Wil je heel graag starten met het beleven van wandelavonturen, bijvoorbeeld in je eentje, maar vind je het nog spannend? Mail mij dan en wellicht heb ik tips voor je: info@wandeldingn.nl

Meer over mij

Dagboek van een wandelaar #12: mijn favoriete wandelroute 

Dagboek van een wandelaar #12: mijn favoriete wandelroute 

Wat is je favoriete wandelroute? Eén van de vragen die mensen mij regelmatig stellen. Ik weet niet wat mensen als antwoord verwachten. Er zijn honderden, duizenden (misschien wel meer) wandelroutes in Nederland. Willen ze dat ik daar één route uit haal? Dat wordt een...

error: Content is protected !!