...

Buitenplaats Beekhuizen

Aan de rand van Nationaal park Veluwezoom, tussen de heuvels, ligt Buitenplaats Beekhuizen. Een bijzondere glamping, waar je slaapt in een houten Pod, een Forest Cabin of Lodgetent. Verspreid over drie velden en langs de verschillende wegen staan de accommodaties met allemaal een eigen terrasje. Alle accommodaties hebben hun eigen toilet en douche en sommige Pods hebben zelfs een buitendouche. Het is hier echt terug naar de natuur, met oog voor de natuur. Want steeds meer wordt er verduurzaamd met oog op natuur en milieu. Een echte plek voor natuurliefhebbers.

Slapen midden in de natuur

Wanneer men zegt dat Buitenplaats Beekhuizen midden in de natuur ligt, dan is daar niets aan gelogen of overdreven. De sporen rondom mijn Pod laten duidelijk zien dat hier regelmatig zwijnen op visite komen. Overal is de grond omgewoeld. Dichterbij de dieren slapen kan bijna niet. Het uitzicht vanaf mijn terrasje is een heuvel begroeid met varens, die nu (begin oktober) goud kleuren. De wind blaast er doorheen en er zou zo een hert op kunnen duiken. 

Doordat de buitenplaats midden in de natuur ligt is het dus ook een rustige plek. Hard geluid mag er na 22.00 uur niet meer geproduceerd worden en er is geen verlichting op het park. In de avond daalt er een heerlijke rust over de buitenplaats. De volgende ochtend is het net even anders. Doordat de accommodaties best dicht op elkaar staan en sommige gemaakt zijn van tentdoek, zijn de geluiden van de buren goed te horen wanneer ik op het terras zit. Maar ja, ook dat hoort bij het buitenleven. Soms heb je nu eenmaal buren. 

Buitenplaats Beekhuizen
📷 De foto’s zijn gemaakt door Buitenplaats Beekhuizen

De Luxe Pod

Ik slaap twee nachten in een Luxe Pod. Een plekje dat er niet alleen knus uitziet, maar ook zo voelt. Zonder dat het klein of benauwd is. Alles dat je nodig hebt is aanwezig: toilet, douche, eettafel, bank, keukentje en een tweepersoonsbed. Buiten staan stoelen bij elke pod en tent, tafels en een parasol. Er is een Dulce Gusto koffieapparaat, een waterkoker en een elektrische wok. Voor liefhebbers is er verderop een kooktent, waar uitgebreider gekookt kan worden. 

Bij aankomst geniet ik eerst van een kopje koffie uit het welkomstpakket. Dit kan op het terrasje aangezien het een lekkere herfstdag is, begin oktober. Ik snuif de frisse buitenlucht op en de geur van koffie. Al snel zit ik met mijn neus in mijn leesboek en niet veel later vallen mijn ogen heel eventjes dicht. In de avond kook ik een maaltijdje in de wok en na het eten kijk ik een serietje op mijn laptop (in elke accommodatie is Wifi aanwezig). Heerlijk rosig van de buitenlucht en moe kruip ik ‘s avonds in bed. 

Buitenplaats Beekhuizen
📷 De foto’s zijn gemaakt door Buitenplaats Beekhuizen

Restaurant Woodz

Op het terrein van Buitenplaats Beekhuizen vind je Restaurant Woodz. Het staat direct bij de ingang, omringd door een terras met picknicktafels en een heerlijke speeltuin. Niet alleen gasten van de buitenplaats maken gebruik van het restaurant, maar ook wandelaars en fietsers weten deze heerlijke plek te vinden. Het is er sfeervol. Het gebouw zelf bestaat voor een deel uit een tent, met lampjes, gezellige zitjes en een houten vloer. Op zaterdagmiddag besluit ik voor een late lunch Woodz op te zoeken. Ik ga later die avond op excursie met een boswachter en heb geen tijd voor avondeten. De keuze valt op een heerlijke hamburger met een stukje appeltaart als toetje. Ik zit alleen aan een tafeltje en geniet van het ‘mensen kijken’ en de gesprekjes met het personeel. Woodz is een heerlijke plek die dat beetje extra’s geeft aan Buitenplaats Beekhuizen. 

📷 De foto’s zijn gemaakt door Buitenplaats Beekhuizen

Meer Slapen bij…

Slapen bij… B&B  d’Ambacht Borger 

Slapen bij… B&B  d’Ambacht Borger 

In het oudste deel van Borger, Drenthe, staat B&B  d’Ambacht Borger van Ad en Diane. Op de bovenverdieping van hun jaren ‘30 woning hebben ze met heel veel aandacht en liefde hun B&B ingericht. Een warme en comfortabele plek om tot rust te komen en te genieten...

Slapen bij… Ons huisje op het water

Slapen bij… Ons huisje op het water

Overnachten op het water op de Loosdrechtse Plassen? Dat kan op woonboot 'Ons Huisje Op Het Water'. Ik logeerde twee nachten op de boot van Karin en Peter. Voor mij voor het eerst op een boot en wat een unieke ervaring. In dit artikel vind je een review over mijn...

Slapen bij De Liefste Huisjes

Slapen bij De Liefste Huisjes

De naam zegt het eigenlijk al: twee van de liefste huisjes die je zult vinden op de Utrechtse Heuvelrug. Het Vogelhuisje en Het Slakkenhuisje. Twee plekken om jezelf terug te trekken uit de hectiek van het dagelijks leven en te vertragen. Genieten van de natuur, lange...

Deel deze wandeling op Pinterest

Buitenplaats Beekhuizen
Buitenplaats Beekhuizen
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

error: Content is protected !!