...

Boswachterij Boeschoten is een klein verborgen pareltje tussen Garderen en Voorthuizen. Daar waar vroeger heidevelden lagen, staat nu een gevarieerd bos. Wandel gedurende 5 kilometer over de bospaden en langs het laatste stuk heide van dit gebied. Ik wandelde de route op een zonnige zaterdagmiddag in de winter. Het was zo rustig dat ik twee reeën spotte midden op de dag.

Praktische informatie

De wandeling: Wandelroute Van ’t Hoff
Afstand: 5 kilometer
Soort wandeling: rondwandeling
Startpunt: Parkeerplaats Hoge Steeg
Parkeren: Parkeerplaats Hoge Steeg, Hogesteeg Garderen
Markering: Blauwe bordjes Staatsbosbeheer
Honden: Aangelijnd mag de hond mee

Wandelroute Van ’t Hoff

Een fraaie wandelroute door Boeschoten, rijk aan cultuurhistorisch erfgoed, ten zuidwesten van Garderen. Je wandelt hier door voormalige heidevelden, die begin twintigste-eeuw door Staatsbosbeheer zijn bebost. Een steeds ouder en gevarieerder bos op de Veluwe, waar onder andere edelherten, zwijnen en de zwarte specht zich thuis voelen.

De wandelroute start vanaf de parkeerplaats Hoge Steeg. Hier start ook een langere wandelroute van Staatsbosbeheer: het Pad van Zus. Deze is leuk voor mensen die een langere wandelroute zoeken bij Voorthuizen. 

wandelropute boeschoten

Boswachterij Boeschoten

Boswachterij Boeschoten is nu een gevarieerd bos waar de route doorheen loopt. Tot aan het begin van de vorige eeuw lagen hier nog heidevelden. Staatsbosbeheer legde hier bossen aan voor een gevarieerd en divers landschap. Wandelroute Van ’t Hoff start vanaf de parkeerplaats en trekt over brede zandpaden door het bos. Je wandelt in een grote lus en wisselt lichte loofbossen en donkere naaldbossen met elkaar af.

Halverwege de route stap je vanuit het bos een heideveld op. Het is het enige stukje heide dat nog over is in de bossen van Boeschoten. Het is een heuvelachtig veld met langs de randen hier en daar een wandelbankje. De bankjes hebben de leukste uitzichten. De zon straalt er lustig op los en ik doe zo lang mogelijk over de paden over de heide, maar uiteindelijk mag ik de schaduw van het bos weer in. Ik maak de lus af en kom uiteindelijk terug bij de parkeerplaats. 

Meer routes op de Veluwe

Deel deze wandeling op Pinterest

wandelropute boeschoten
wandelropute boeschoten
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

Praktische informatie

De wandeling: Wandelroute Boeschoten
Afstand: 5 kilometer
Soort wandeling: rondwandeling
Startpunt: Parkeerplaats Hoge Steeg
Parkeren: Parkeerplaats Hoge Steeg, Hogesteeg Garderen
Markering: Blauwe bordjes Staatsbosbeheer
Honden: Aangelijnd mag de hond mee

error: Content is protected !!