...

Kort & Prachtig De Pol Maarn is een wandelroute van 7 kilometer uit de Kort & Prachtig Serie. Deze route gaat door wat onbekendere bosgebieden aan de rand van het prachtige dorp Maarn op de Utrechtse Heuvelrug. Een wandelroute over uitsluitend bospaden. In deze blog neem ik je mee op mijn avontuur op deze wandelroute.

Praktische informatie

De wandeling: Kort & Prachtig De Pol Maarn
Afstand: 7 kilometer
Soort wandeling: rondwandeling
Startpunt: Maarn
Parkeren: De Pol, Maarnse Grindweg
Markering: GPX bestand of routebeschrijving
Hond: De hond mag aangelijnd mee

Kort & Prachtig De Pol Maarn

Rondom Maarn liggen verschillende wandelroutes vanuit de Kort & Prachtig serie. Kort & Prachtig De Pol Maarn gaat over de bospaden langs de rand van Maarn. Vanaf Natuurgebied De Pol van Utrechts Landschap gaat de route over kleine bospercelen naar Landgoed Huis te Maarn. Dit landgoed ligt tegen de Kaapse Bossen aan. Vanaf Huis te Maarn is het een klein stukje terug naar de start van de route. In 7 kilometer verken je de bosrijke omgeving van Maarn.

Natuurgebied De Pol

De start van Kort & Prachtig De Pol ligt in natuurgebied De Pol. Het is een (in ieder geval voor mij) onbekend natuurgebied van het Utrechts Landschap. Vanaf de kleine parkeerplaats wandel ik direct het bos in. De Pol is een prachtig bosgebied. Door de ligging direct aan het dorp, is het soms wat rumoerig en komen er veel hondenbezitters langs. Maar wanneer ik dieper het bos in wandel, verder van Maarn, kom ik steeds minder mensen tegen.

Kort & prachtig de pol

Alle soorten bospaden

Tijdens de wandeling heb ik alle soorten bospaden meegemaakt. Die van los zand en modder. De smalste en de brede, die tussen de struiken door en een rechte oprijlaan van Landhuis Huis te Maarn. Het is heerlijk afwisselend wandelen en geen 10 minuten zijn hetzelfde. Op sommige plekken ben ik zelfs blij dat ik de route in Komoot heb gezet. Ik kon de wandelpaden soms niet vinden, doordat ze verstopt lagen tussen overhangende takken. Zelf vind ik dat de leukste wandelpaden. 

Landgoed Huis te Maarn

Op de Utrechtse Heuvelrug liggen heel veel landgoederen, waaronder Landgoed Huis te Maarn. Kort & Prachtig De Pol komt over het landgoed. Het landhuis ken ik van een eerdere wandeling. Het is een prachtig wit huis omringd door grasvelden. Helaas komt deze route niet langs het huis. Na een kort stukje oprijlaan schiet de route rechts het bos in. Langs schitterende stukken bos. Vanaf Landgoed Huis te Maarn gaat Kort & Prachtig De Pol nog een kilometer door en dan sta ik weer op de kleine parkeerplaats. 

Kort & Prachtig De Pol

Het is een leuke wandelroute met een prima lengte voor een wandeling in de ochtend of middag. Het was niet mijn favoriete Kort & Prachtig en dat komt vooral door de ligging zo dicht bij het dorp. Ik houd van het gevoel van ‘alleen op de wereld’ en dat heb ik niet gehad met deze route. Maar zoek je een route over alleen maar bospaden, waar je je hond lekker mee mag nemen, dan is dit een fijne route.

Meer op de Utrechtse Heuvelrug

Deel deze wandeling op Pinterest

Kort & prachtig de pol
Kort & prachtig de pol
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

error: Content is protected !!