...

Drenthe, een prachtige provincie in het noordoosten van Nederland, is de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Wat maakt Drenthe zo mooi? Nou, om te beginnen zijn er eindeloze bossen en schitterende natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen. Dan zijn er natuurlijk historische plekken, zoals de hunebedden. Maar Drenthe kent ook heerlijke plekjes om te overnachten of te eten. Marleen Brekelmans beschreef het allemaal in haar boek De mooiste plekjes in Drenthe.

De mooiste plekjes in Drenthe

Of je nu een natuurliefhebber bent, een geschiedenisliefhebber, of gewoon op zoek bent naar wat ontspanning, Drenthe heeft voor ieder wat wils. In 159 pagina’s neemt Marleen je mee naar de, volgens haar, mooiste plekjes. Verdeeld over drie hoofdstukken (eten, beleven en slapen) gaat ze door de vier regio’s van Drenthe: Kop van Drenthe, Midden-Drenthe, Hondsrug en Zuidwest-Drenthe. 

Het boek is een aaneenschakeling van schitterende foto’s en (on)bekende hoogtepunten. Marleen gaat van de grootste steden naar de kleinste dorpen, van moderne plekken naar historisch erfgoed en van uitgestrekte natuur naar drukke festivals. Met haar boek laat ze mij Drenthe van een heel andere kant zien. 

Lijstjes, lijstjes en lijstjes

Mooistje plekjes in Drenthe zit boordevol, je raadt het al, lijstjes. Het boek begint er al mee:

  • 10x Niet te missen
  • 6x Op de uitkijk in uitkijktorens
  • 6x schaapjes tellen bij schaapskuddes
  • 5x de mooiste hunebedden
  • 12x logeeradressen waar honden welkom zijn 

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ondanks dat ik (als kind) vaak in Drenthe ben geweest, ken ik veel van de plekken nog niet. Marleen benoemt echt de pareltjes van het Drentse landschap.

Inspiratie voor wandelingen

Tussen het opnoemen van al die mooiste plekjes in Drenthe, verwijst Marleen continu naar wandelingen die je kunt lopen. En in het hoofdstuk Beleven begint Marleen elk gebied met 5x het wandelen waard. Genoeg inspiratie voor wandelavonturen dus. Niet onbelangrijk 😉 Ik heb verschillende wandelingen op mijn bucketlist gezet, zoals de Elfhunebeddentocht van 14 kilometer en Wandeling een eigentijdse schoolplaat door het dorpslandschap van Annen van 7,5 kilometer.

De mooiste plekjes van Drenthe

Wat een heerlijk boek! Een boek vol met pareltjes, bekend en verborgen. Een perfect naslagwerk voor wie Drenthe (nog beter) wil leren kennen. Het is een must-have als je op zoek bent naar die plekjes waar je bijzondere avonturen kunt beleven. Na het doorbladeren zit je gegarandeerd boordevol nieuwe ideeën en boek je het liefste direct een tripje naar Drenthe. Met een overnachting op één van de plekjes uit dit boek natuurlijk.

En dit is één van de boeken van Marleen. Voor meerdere provincies heeft zij een boek uitgegeven en andere provincies staan op de lijst voor de komende tijd om uit te komen. 

Meer boekreviews

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

Help Wandeldingen en bestel je boek via onderstaande banner

BoekenBoeken
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder voor toegankelijkheid (met hond) en eventuele routewijzigingen. 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

error: Content is protected !!