...

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog nieuwsgieriger en weet ik het zeker: als ik later groot ben ga ik wandelen in Scandinavië.

Wanderlust Scandinavië

Ontdek de meest prachtige wandelroutes in Scandinavische landen met ‘Wanderlust – Scandinavië’, waarbij praktische tips, informatieve kaarten en verbluffende fotografie je begeleiden. Dit is de omschrijving van het boek op Bol.com en dit is ook precies wat je krijgt. Een prachtig boek vol met schitterende foto’s. Je zou het boek alleen al willen hebben vanwege de foto’s. 

Alle landen en adembenemende plekken van Scandinavië staan in dit deel van de Wanderlust-serie genoemd. Van de majestueuze fjorden in Noorwegen, de uitgestrekte toendra en bossen van Zweden, de betoverende meren van Finland, tot de indrukwekkende vulkanen en maanlandschappen in IJsland, en de uitgestrekte ijskap van Groenland. De Scandinavische landen bieden ontzettend verschillende landschappen en wandelmogelijkheden.

Voor elk land inspiratie

Het boek is opgedeeld in zes landen: Zweden, Finland, Groenland & de Faeröer, IJsland, Noorwegen en Denemarken. Niet alleen word je voor elk land getrakteerd op schitterende foto’s maar ook je wandelhart gaat sneller kloppen. Er staan tips voor lange-afstands-paden met praktische informatie. Slaapplekken, bevoorrading, wat mee te nemen, de flora en fauna die je onderweg tegenkomt. En ook niet onbelangrijk, in welk seizoen je de route het beste kunt wandelen. Maar ook kortere routes komen in dit boek terug. 

Wanderlust-serie

Wanderlust Scandinavië is een boek van uitgeverij Gestalten Verlag. In Nederland is het boek uitgegeven door Kosmos Uitgevers. In de serie zijn er nog veel meer mooie boeken. Allemaal vol met natuurgebieden ver van de bewoonde wereld, mooie foto’s, wandelroutes en verborgen paden, tips voor overnachtingsplekken en nog veel meer. Het is een serie die je misschien wel wilt sparen 😉

Meer boekreviews

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!