...

Vlakbij de Vinkeveense Plassen, in het land van water en weiland, ligt Tuinhotel Tralala. Zodra je het terrein van Tralala oploopt ben je ‘thuis’ vergeten. Het is een paradijs van wilde bloemen, knusse zithoekjes, kleurige caravans, kitscherige beeldjes en oergezellige spelletjes. Ja, het is de jaren ‘70 en burgerlijke kneuterigheid in een kleurrijk jasje. Tralala was mijn thuis voor twee nachten. Ik genoot niet alleen van Tralala, maar ook van de omgeving. Natuur, dorpjes, forten en relaxen.  

Tuinhotel Tralala

Op de website staat het al: Loop door de poort van Tralala en geef je over aan deze heerlijke plek. Voor heel even mag je de rest van de wereld vergeten. Dat is precies hoe het voelt wanneer ik op vrijdagmiddag onder de poort doorloop. De wereld om mij heen verandert spontaan in een kleurrijke fantasiewereld. Overal waar ik kijk staan gekleurde caravans en tuinkamers, wilde bloemen in alle geuren en tuinkabouters. 

Wanneer ik over de drempel van het Tuincentrum (het hoofdgebouw) stap, overvalt mij een warm gevoel van mijn jeugd. Overal waar ik kijk staan en liggen tegeltjes, beeldjes, lampen, kussentjes en meubelen uit de tijd dat ik opgroeide. Het is of ik de keuken van oma in loop, waar de koffiemolen aan de muur hing en de tegeltjes met spreuken boven de deur. 

En goed om te weten… Tuinkabouters zijn de enige kleine wezens die je hier zult vinden. Je kunt alleen slapen bij Tralala wanneer je 14 jaar bent of ouder. 

tuinhotel tralala

Kleurrijk Tralala

Elke ‘kamer’ van Tralala heeft een eigen naam en kleur en sommige ook een eigen thema. Of het nu het dubbelzinnige is van Annemaria Koekoek, de Spaanse sferen van Bar Dancing Poloma of de luxe van ‘t Verwende Nest. En er is tot in detail nagedacht over de aankleding van het terrein. Overal waar je kijkt, vind je kleine bijzonderheden. 

Naast het Tuincentrum staat de Bus. Een oude OV-bus die nu dienst doet als horecapunt. Hier zet je je kopje filterkoffie of vul je een thermoskan met theewater. Je kiest er uit limonade, wijn of biertjes uit de koelkast, nootjes of koekjes en turft op een lijstje aan wat je hebt gepakt. Aan het einde van je verblijf reken je alles af.  Aan de andere kant van het terrein staat het Circus. Hier wordt het ontbijt gemaakt en serveren ze op vrijdagavond een vegetarische aanschuifmaaltijd. Voor een klein bedrag eet je mee met een fantastische tweegangen maaltijd samen met andere gasten.

Wandelen rondom Tuinhotel Tralala

Vanaf Tralala zijn er verschillende opties voor je wandelavonturen. Je kunt de poort uitwandelen en te voet naar Abcouden en Baambrugge bijvoorbeeld. Korte routes van 2 a 3 kilometer (enkele reis). Maar je kunt ook kiezen voor één van de wandelingen van Natuurmonumenten in de buurt. Of wat denk je van de ‘s-Gravelandse buitenplaatsen die niet ver van Tuinhotel Tralala liggen? 

Ik genoot tijdens mijn verblijf, dat helaas erg regenachtig was, van de forten in de omgeving. Struinde door de gebouwen en over de dijken. Langs bomen vol bloesem en weilanden met schapen. Tot de regen weer startte en ik mij opwarmde met een Chai Latte in één van de leuke plekjes in het dorp Abcoude. 

tuinhotel tralala

Bezoek Abcoude

Vlakbij Tralala ligt Abcoude. Een gezellig dorp met verschillende koffieplekjes en lunchspots. Idyllische straatjes en monumentale pandjes. Leuk om op je gemak doorheen te wandelen. Fort Abcoude is overigens de bekendste spot van Abcoude. Het is het eerste landfort van de Stelling van Amsterdam. Het fort is gebouwd tussen 1884 en 1887 en kort na de Eerste Wereldoorlog verloor het fort zijn nut.

Het fort is enkele dagen per week te bezoeken. Check voor meer informatie de website van Natuurmonumenten

Huurfietsen en ontdek de polder

De omgeving van Tuinhotel Tralala bestaat uit polders, water, weilanden en boerenwegen. Huur bij Tralala een fiets en ga op ontdekking. Fiets naar de Waverhoek voor een korte wandeling. Rij naar Fort Abcoude of Fort Nigtevecht. Ga voor koffie en taart naar Anna Haen. Of rij gewoon wat rond. Het is een heerlijke omgeving om te ontdekken per fiets. 

Mijn ervaring met slapen bij Tralala

Tuinhotel Tralala is wat mij betreft een unieke plek om te overnachten. Zo’n bijna verborgen parel. Ik heb werkelijk genoten van alle kleuren en wilde bloemen, het ontbijt en vrijdagavond aanschuifdiner in de circustent, het tuincentrum waar je heerlijk kunt relaxen en de bus voor het zetten van mijn thee en koffie. 

Tralala is een mooie uitvalsbasis voor wandelingen in het oosten van Noord-Holland en westen van Utrecht. Wandel door het land van forten en verdedigingswerken van de Stelling vam Amsterdam. Tussen weilanden en door poldergebieden. Ga je liever een dagje shoppen in Amsterdam of Utrecht? Ook dan kun je prima slapen in Tralala. Wat mij betreft een plekje waar iedereen een keertje moet gaan genieten. 

Meer slaapplekken

Slapen bij… B&B  d’Ambacht Borger 

Slapen bij… B&B  d’Ambacht Borger 

In het oudste deel van Borger, Drenthe, staat B&B  d’Ambacht Borger van Ad en Diane. Op de bovenverdieping van hun jaren ‘30 woning hebben ze met heel veel aandacht en liefde hun B&B ingericht. Een warme en comfortabele plek om tot rust te komen en te genieten...

Slapen bij… Ons huisje op het water

Slapen bij… Ons huisje op het water

Overnachten op het water op de Loosdrechtse Plassen? Dat kan op woonboot 'Ons Huisje Op Het Water'. Ik logeerde twee nachten op de boot van Karin en Peter. Voor mij voor het eerst op een boot en wat een unieke ervaring. In dit artikel vind je een review over mijn...

Deel deze wandeling op Pinterest

tuinhotel tralala
tuinhotel tralala
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

error: Content is protected !!