...

Gewoonweg Schitterend is het tweede boek van Anne-Marie Kruiper. Een vrolijke vrouw uit Schoonhoven, die geniet van lange-afstandswandelingen. Zo wandelde ze al de Franse en Portugese Camino naar Santiago. En nu dus het Pieterpad. De Coronamaatregelen en haar moeder inspireerden haar om een wandelavontuur in eigen land op te zoeken. In  twee delen wandelde ze de 26 etappes van Groningen naar Limburg en ontmoette onderweg de mooiste, meest bijzondere en lieve mensen.

Wie is Anne-Marie?

Anne-Marie leerde ik kennen via Instagram. Ik kan het niet anders omschrijven, dan dat het universum haar op mijn pad bracht. Of ik op dat van haar. Holten is de plek die ons aan elkaar verbindt. Een plek waar ik vaak en graag kom vanwege een vakantiehuisje van vrienden. Een plek die voor Anne-Marie herinneringen oproept aan vakanties met haar vader. Onze beide vaders leven niet meer en ook dat geeft een extra band. 

Het was dus de bijzondere plek Holten die ons samenbracht. In haar boek Gewoonweg Schitterend vertelt Anne-Marie hoe het precies is gegaan. De korte uitleg is dat ik in 2021 een foto postte op Instagram van één van mijn avonturen op de Holterberg en Anne-Marie deze zag. De foto deed haar veel en ze besloot een email te sturen. Of ik, als blogger, niet haar boek over haar tocht naar Santiago wilde lezen en hierover wilde schrijven. Ik hoefde niet lang na te denken: natuurlijk! Ze stuurde mij het boek Simpelweg Gelukkig op en sloot een kaartje bij met lieve woorden over haar vader en zijn veel te vroege overlijden. 

Simpelweg Gelukkig

Ik las het boek in één ruk uit en schreef een review. Ondertussen hielden we contact. Toen Anne-Marie in 2022 besloot het Pieterpad te gaan wandelen, bracht het universum ons daadwerkelijk bij elkaar. De dag dat haar etappe eindigde in Holten, verbleef ik in het vakantiehuisje van vrienden. Het moment om elkaar in levende lijve te ontmoeten. Anne-Marie omschrijft het in haar boek mooi.

Na een paar uur is het alsof ik afscheid neem van een vriendin en we spreken af binnenkort samen een route te lopen.

Dat laatste hebben we gedaan. Ik trok naar Schoonhoven en samen wandelde we door de Hooge Boezem polder.

Gewoonweg Schitterend

Over haar avonturen op het Pieterpad schreef Anne-Marie haar tweede boek: Gewoonweg Schitterend. Een boek vol met de mooiste ontmoetingen met mensen onderweg. Sommige ontmoetingen spontaan en andere vooraf gepland, zoals met verschillende vrouwen die Anne-Marie kent via Instagram. Wat is het toch een fantastisch platform dat Instagram. 

Per hoofdstuk bespreekt Anne-Marie een etappe. Ze vertelt over wat ze onderweg tegenkomt in de natuur, welke gesprekken ze voert met wildvreemden en waar haar gedachten haar mee naartoe nemen. Regelmatig komen herinneringen aan haar vader in het boek terug. De dingen die ze omschrijft zijn vaak een bron van herkenning. Ik denk dat onze beide vaders trots meekijken over onze schouders tijdens al die wandelavonturen. Stiekem wandelen ze heel wat kilometertjes met ons mee.

Mijn mening

Ik las het boek achter elkaar uit. Ik hoor Anne-Marie haar stem in mijn hoofd terwijl ik de woorden lees. Het is alsof ze het aan mij voorleest. De woorden die ze heeft gekozen om onze ontmoeting te omschrijven… het is een feest van herkenning, aangezien ik het precies zo heb ervaren. Ik ken Anne-Marie nog niet zo lang en ben 17 jaar jonger, maar wat hebben we een mooie klik. 

Het boek is een aanrader voor mensen die houden van wandelen én die genieten van de mooie ontmoetingen onderweg. Het praatje met wildvreemden, die glimlach tijdens het passeren en de vriendelijkheid als het even tegenzit. Dat is wat ik zelf ook zo mooi vind aan het wandelen. Het heeft mij de mooiste ontmoetingen gebracht en sommige van die wildvreemden, reken ik nu tot mijn kennissen en vrienden. Gewoonweg Schitterend omschrijft precies dat! Eigenlijk is het boek in twee woorden samen te vatten. Het is gewoonweg schitterend!

 

Meer boekreviews

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!