...

Toen ik het boek Wild van Cheryl Strayed kocht als ebook, kon ik niet wachten om het te gaan lezen. Ik wilde mezelf onderdompelen in die wereld die wandelen heet. Dat lange-afstandswandelen heet.

Wild op de Pacific Crest Trail

Het boek Wild gaat over Cheryl Strayed die op een dieptepunt in haar leven besluit om 1.700 kilometer te gaan wandelen over de Pacific Crest Trail (PCT), in haar eentje. Haar moeder is net overleden, ze is gescheiden van haar man en heeft haar achternaam veranderd in Strayed. Ze is de weg kwijt…. Ze is zichzelf kwijt…. Wie is Cheryl Strayed?

Het boek start met een lange aanloop naar haar reden om de PCT te wandelen. Ze gaat uitgebreid in op haar jeugd, het leven met haar moeder, stiefvader, zus en broer in een hutje off the grid, zoals ze dat zo mooi omschrijven. Cheryl heeft geen makkelijk leven gehad, dat wordt mij al snel duidelijk. 

Wild
Wild

Wild is de start van haar nieuwe leven

Cheryl besluit te gaan wandelen om zichzelf opnieuw te ontdekken. Ze heeft geen idee wat ze met haar leven wil en besluit daarom met een veel te zware rugzak op 1.700 kilometer te gaan wandelen. Cheryl omschrijft haar belevenissen tot in detail. Haar veel te zware rugzak bijvoorbeeld en de pijn en wonden die dit veroorzaakt. Haar te kleine wandelschoenen, het verliezen van die wandelschoenen en haar nieuwe wandelschoenen. Het is alsof je zelf die wandelschoenen draagt, zoals ze haar emoties en pijn beschrijft. 

In Wild staan ook de relaties die ze aangaat met andere wandelaars centraal. De mensen die ze kort ontmoet, de mensen met wie ze kilometers wandelt en de mensen die ze na haar avonturen nog steeds spreekt. Ik vind het mooi om te lezen hoe dat gaat met solowandelaars. Het leggen van contacten met andere mensen, het intens beleven van de natuur en het overwinnen van uitdagende situaties waarin je terecht kunt komen. 

Ik heb respect voor Cheryl zoals ze eigenlijk zonder goede voorbereiding de PCT gaat wandelen. Maar ze overleeft, ze bikkelt en leer zoveel. Over zichzelf, maar ook over het wandelen van lange afstanden. Ze slaapt in haar eentje in een tentje in de wildernis, ze houdt zich staande tijdens een oog-in-oog situatie met een beer en handelt juist als het gaat om het tegenkomen van ongewenste mannelijk gezelschap op een plek waar geen hulp te vinden is. 

Wild, een schitterende en openhartige kijk in haar leven

Gedurende het hele boek wandel je met Cheryl mee over de kilometers wandelpad maar ook over de paden van haar verleden, heden en mogelijke toekomst. Uitgebreid beschrijft ze de natuur en dieren om zich heen. Ze beschrijft hoe ze zichzelf een weg worstelt over de paden, maar ook door haar herinneringen. Ze probeert zaken een plekje te geven, te accepteren en verwerken.

Soms gaat Cheryl, naar mijn smaak, iets te lang in op het leven voor de wandeling. Haar relatie met haar moeder wordt zeer gedetailleerd uiteengezet. Ik merk dat ik sommige pagina’s skip en het verhaal weer oppak zodra de wandeling weer start. Maar het verleden van Cheryl is belangrijk om te weten om de beslissingen die ze tijdens haar wandeling neemt, te begrijpen, dus ze had het ook niet kunnen skippen. 

Ik heb genoten van het lezen van Wild. Het is een uitgebreid boek waarin alle facetten van Cheryl haar leven aan bod komen en niet alleen haar leven tijdens het wandelen. Cheryl neemt de lezer mee in haar pijn en herstel tijdens honderden kilometers lopen.

Wild

Cheryl’s tocht over de Pacific Crest Trail

Op haar zesentwintigste bevindt Cheryl Strayed zich op het dieptepunt van haar leven: intens verdrietig om haar overleden moeder, en nu ligt ze ook nog eens in scheiding. Impulsief besluit ze een voettocht van 1.700 kilometer te maken, langs de kust van Mexico naar Canada. Alleen en onvoorbereid. Omdat ze niets meer te verliezen heeft. Eerlijk, zonder opsmuk, ontwapenend en met veel humor en warmte vertelt Cheryl Strayed haar verhaal, waarin ze ontdekt hoe WILD het is om het leven te accepteren zoals het zich voordoet.

Lees je liever digitaal? Bestel het ebook dan via deze link >>

Dit is een affiliate link. Ik krijg een kleine vergoeding voor boeken,
die via deze link worden gekocht.

Lees meer wandelboeken

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!