...

Alleen op avontuur, een heerlijk compact boek waarin Lidewey mij meeneemt op haar solowandelingen in Italië. Ze vertelt over haar plezier en haar angsten. Over haar ontdekkingstochten in de natuur, maar ook over zichzelf en de angsten die ze moet overwinnen. Ik herken zoveel in haar uitspraken.

“Als ik niet regelmatig naar buiten ga om lange wandelingen te maken, keldert mijn humeur en verslechtert mijn relatie met mijzelf. Omdat mijn wereld te klein wordt, waardoor ik niet genoeg ruimte heb om mezelf van een gezond afstandje te bekijken. Ik zit mezelf dan te dicht op de huid.”

Het boek zit vol met dit soort uitspraken. Woorden waar ik mijzelf en mijn solo-avonturen zo ontzettend in herken. Om de twee a drie pagina’s roep ik heel hard JA! En niet alleen bij de verhalen en woorden van Lidewey.

Voor het boek heeft ze gesprekken gevoerd met verschillende solowandelaars, zoals Antonette Spaan van @avontuurlijkevrouwen, Roanne Voorst van Muscle Up Your Courage en Alex Buis, schrijver en bedenker van heel wat wandelroutes. Al de mensen die aan het woord komen gaan vaak alleen op avontuur en hebben een link met het alleen op avontuur gaan. 

Lidewey van Noord
Lidewey van Noord

Het boek gaat regelmatig in op Lange Afstands Wandelen (LAW) en hoe het is om dat alleen te doen. Met een tentje op je rug de bergen in of van Maastricht tot Groningen over het Pieterpad. Ik ben geen LAW’er. Ik maak dagwandelingen. Mij stoorde het echter niet dat er regelmatig ingegaan werd op LAW en wat erbij komt kijken. Lidewey maakt zelf dagwandelingen en weet elke keer de uitdagingen van het LAW en de uitdagingen van het dagwandelen naar elkaar toe te brengen. Want elke soort wandeling brengt plezier, uitdagingen, avonturen en angsten die overwonnen mogen worden. 

In haar boek neemt Lidewey haar lezer mee langs onderwerpen als waarom zou je alleen gaan wandelen en dat je nooit alleen bent als solowandelaar. Ze geeft verschillende tips en bespreekt het onderwerp van vrouwen alleen op avontuur. Hoe ervaren vrouwen dit? Ze doet dit allemaal aan de hand van voorbeelden van haar eigen avonturen door de bergen en bossen van Italië. 

Ik vind het een heerlijk boek. Met z’n 150 pagina’s leest het lekker weg en ik was in een paar uur dan ook door het boek heen. Zoveel herkenning, zoveel inspiratie. Ik werd enthousiast en kan niet wachten zelf weer op avontuur te kunnen gaan. Met mijn wandelschoenen en camera door de bossen en velden van de Nederlandse natuur. 

Ben je nieuw in de solowandelingen, of vind je alleen op avontuur gaan gewoon spannend? Dit boek is dan sowieso een aanrader voor jou. Maar ook als je er al jaren op uit trekt is het een wereld van herkenning. Heerlijk om in weg te duiken. 

Lidewey van Noord woont in de Piëmontese Apennijnen, Italië, van waaruit ze haar solotochten maakt. Ze schreef daar dit boek. Hiervoor schreef ze al boeken als Pellegrina, Une belle histoire, Peter Sagan en Terug naar de natuur. 

Lidewey van Noord

Lidewey praat over solo-wandelavonturen

Schrijvers en filosofen zijn het erover eens: om echt van een wandeling te kunnen genieten, moet je alleen op pad gaan. Je hoort beter, ziet meer en ervaart het landschap fundamenteel anders. Bovendien: wie zich aan de natuur overgeeft, is nooit alleen. Maar dat is de theorie. In je eentje door uitgestrekte natuurgebieden lopen heeft ook minder romantische kanten, zo ontdekte Lidewey van Noord. Het plezier won het keer op keer van de vrees en daarom schreef ze dit handboek voor de solowandelaar. Met alles over waarom een mens alleen op pad zou moeten gaan en heel veel tips voor veilig wandelen in je eentje en het bezweren van allerhande angsten.

In dit artikel zitten affiliate linken.
Ik krijg een kleine vergoeding wanneer je het boek aanschaft via deze link.

Misschien vind je dit ook wel leuk

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!