...

Alleen op avontuur, een heerlijk compact boek waarin Lidewey mij meeneemt op haar solowandelingen in Italië. Ze vertelt over haar plezier en haar angsten. Over haar ontdekkingstochten in de natuur, maar ook over zichzelf en de angsten die ze moet overwinnen. Ik herken zoveel in haar uitspraken.

“Als ik niet regelmatig naar buiten ga om lange wandelingen te maken, keldert mijn humeur en verslechtert mijn relatie met mijzelf. Omdat mijn wereld te klein wordt, waardoor ik niet genoeg ruimte heb om mezelf van een gezond afstandje te bekijken. Ik zit mezelf dan te dicht op de huid.”

Het boek zit vol met dit soort uitspraken. Woorden waar ik mijzelf en mijn solo-avonturen zo ontzettend in herken. Om de twee a drie pagina’s roep ik heel hard JA! En niet alleen bij de verhalen en woorden van Lidewey.

Voor het boek heeft ze gesprekken gevoerd met verschillende solowandelaars, zoals Antonette Spaan van @avontuurlijkevrouwen, Roanne Voorst van Muscle Up Your Courage en Alex Buis, schrijver en bedenker van heel wat wandelroutes. Al de mensen die aan het woord komen gaan vaak alleen op avontuur en hebben een link met het alleen op avontuur gaan. 

Lidewey van Noord
Lidewey van Noord

Het boek gaat regelmatig in op Lange Afstands Wandelen (LAW) en hoe het is om dat alleen te doen. Met een tentje op je rug de bergen in of van Maastricht tot Groningen over het Pieterpad. Ik ben geen LAW’er. Ik maak dagwandelingen. Mij stoorde het echter niet dat er regelmatig ingegaan werd op LAW en wat erbij komt kijken. Lidewey maakt zelf dagwandelingen en weet elke keer de uitdagingen van het LAW en de uitdagingen van het dagwandelen naar elkaar toe te brengen. Want elke soort wandeling brengt plezier, uitdagingen, avonturen en angsten die overwonnen mogen worden. 

In haar boek neemt Lidewey haar lezer mee langs onderwerpen als waarom zou je alleen gaan wandelen en dat je nooit alleen bent als solowandelaar. Ze geeft verschillende tips en bespreekt het onderwerp van vrouwen alleen op avontuur. Hoe ervaren vrouwen dit? Ze doet dit allemaal aan de hand van voorbeelden van haar eigen avonturen door de bergen en bossen van Italië. 

Ik vind het een heerlijk boek. Met z’n 150 pagina’s leest het lekker weg en ik was in een paar uur dan ook door het boek heen. Zoveel herkenning, zoveel inspiratie. Ik werd enthousiast en kan niet wachten zelf weer op avontuur te kunnen gaan. Met mijn wandelschoenen en camera door de bossen en velden van de Nederlandse natuur. 

Ben je nieuw in de solowandelingen, of vind je alleen op avontuur gaan gewoon spannend? Dit boek is dan sowieso een aanrader voor jou. Maar ook als je er al jaren op uit trekt is het een wereld van herkenning. Heerlijk om in weg te duiken. 

Lidewey van Noord woont in de Piëmontese Apennijnen, Italië, van waaruit ze haar solotochten maakt. Ze schreef daar dit boek. Hiervoor schreef ze al boeken als Pellegrina, Une belle histoire, Peter Sagan en Terug naar de natuur. 

Lidewey van Noord

Lidewey praat over solo-wandelavonturen

Schrijvers en filosofen zijn het erover eens: om echt van een wandeling te kunnen genieten, moet je alleen op pad gaan. Je hoort beter, ziet meer en ervaart het landschap fundamenteel anders. Bovendien: wie zich aan de natuur overgeeft, is nooit alleen. Maar dat is de theorie. In je eentje door uitgestrekte natuurgebieden lopen heeft ook minder romantische kanten, zo ontdekte Lidewey van Noord. Het plezier won het keer op keer van de vrees en daarom schreef ze dit handboek voor de solowandelaar. Met alles over waarom een mens alleen op pad zou moeten gaan en heel veel tips voor veilig wandelen in je eentje en het bezweren van allerhande angsten.

In dit artikel zitten affiliate linken.
Ik krijg een kleine vergoeding wanneer je het boek aanschaft via deze link.

Misschien vind je dit ook wel leuk

Op hoge hakken naar Santiago

Op hoge hakken naar Santiago

Ik geniet van het lezen van boeken over pelgrimstochten. De redenen voor de pelgrims om deze tochten te maken, de zoektocht naar de antwoorden op levensvragen en de wijze lessen die mensen leren, inspireren mij. Zo kwam ik op het lezen van Op hoge hakken naar Santiago...

In het spoor van de wolf – Jan Loos

In het spoor van de wolf – Jan Loos

Sinds de wolf terug is op Nederlandse bodem ben ik geïnteresseerd in het leven van deze dieren. Waar waren ze al die eeuwen en wat bracht hen terug? In het spoor van de wolf is een boek van Jan Loos, wolvenkenner en oprichter van de belgische campagne Welkom Wolf....

Het Zoutpad – Raynor Winn

Het Zoutpad – Raynor Winn

Het Zoutpad van Raynor Winn, ik had er nog niet van gehoord, tot een collega van mij met klem aanraadde om het te lezen. Een waargebeurd verhaal zei ze, over wandelen, maar ook over zoveel meer dan dat. Over het leven, uitdagingen, niet anders meer kunnen dan je ene...

Pin It on Pinterest

Share This