...

Ben je op zoek naar een buitengewone en luxe overnachting in Twente? Dan is Landgoed Lodges Scholten Linde jouw place to be. Aan het einde van een oprijlaan met prachtige eikenbomen ligt het landgoed van de familie Scholten Linde. Dit is de plek waar ik samen met Lianne (@lian.buitengeluk) mag logeren tijdens ons wandelavontuur in Twente. Eric & Carla Scholten Linde laten ons met liefde kennis maken met hun prachtige verblijf. 

Landgoed Lodges Scholten Linde

Wanneer je het terrein van Landgoed Lodges Scholten Linde oprijdt is de historische boerderij het eerste dat opvalt. Naast het warme welkom van labradors Max en Joep. Kwispelend komen ze ons tegemoet gelopen voor een krabbel achter een oor. Maar terug naar de boerderij. Het gebouw is bijna 400 jaar oud en ademt sfeer uit. De boerderij is een Rijksmonument en ziet er schitterend uit. 

Duurzame lodges

Naast de boerderij staat de voormalige graanschuur. In deze schuur zijn drie lodges (appartementen) gebouwd, volledig ingericht en van alle luxe voorzien. Maar niet alleen dat, de appartementen zijn ook duurzaam gebouwd. Geïsoleerd met stro, verwarmd door de melk van de koeien en douchen met water verwarmd door de zon. Aan alles hebben Eric & Carla gedacht en het boerenbedrijf draagt zijn steentje bij in een duurzame wereld. 

Landgoed Lodges Scholten Linde

De Essenkamer

Wij logeren in de Essenkamer. Deze lodge straalt pure luxe uit, met een volledig ingerichte keuken, knusse houtkachel, eeuwenoude houten binten aan het plafond, en vrijstaand bad met uitzicht over de velden. Door de grote ramen heb je een schitterend uitzicht over de weilanden en door de schuifdeuren stap je zo het terras op. In deze kamer voel ik mij een prinses in Twente. 

Eric & Carla hebben aan elk detail gedacht om jou ultiem te laten genieten. De heerlijke geurtjes van Rituals in de douche en bij het bad. Een magazine van het landgoed vol informatie, weetjes en leuke plekken om te bezoeken. Een ontbijt met eieren van de eigen kippen en appelsap uit eigen boomgaard. Maar ook de gang naar de voordeur van je lodge, die vol hangt met feitjes over de geschiedenis van het landgoed. Je hoeft nergens aan te denken tijdens je verblijf en kunt paradijselijk genieten.

Landgoed Lodges Scholten Linde

Haenig an

Twents is een fantastische Nedersaksiche taal. En het is meer dan een taal. Het zit boordevol uitspraken die al eeuwenlang meegaan en die typisch zijn voor de manier van leven in Twente. Denk aan de uitspraak haenig an een uitspraak die boven het bed hangt in de Essenkamer. Het betekent doe maar rustig aan. Neem de tijd voor dat extra kopje koffie, om rustig adem te halen, stil te staan bij waar je bent. Geniet van het fijne gezelschap, dat vogeltje in de tuin en die zonnestraal op het terras. Twee kleine woordjes, die je groots laten genieten. En dat is wat je doet bij de Landgoed Lodges Scholten Linde. 

Meer inspiratie voor Slapen bij

Slapen bij… B&B De Kweepeer

Slapen bij… B&B De Kweepeer

B&B De Kweepeer is een knus en fijn gastenverblijf bij de woonboerderij van Marjelle en John. Hij verbouwde het bakhuis in Coronatijd tot een B&B en zij verwelkomt de gasten. Deze B&B ligt in het prachtige buitengebied tussen Deventer en Apeldoorn, wat...

Slapen bij… B&B  d’Ambacht Borger 

Slapen bij… B&B  d’Ambacht Borger 

In het oudste deel van Borger, Drenthe, staat B&B  d’Ambacht Borger van Ad en Diane. Op de bovenverdieping van hun jaren ‘30 woning hebben ze met heel veel aandacht en liefde hun B&B ingericht. Een warme en comfortabele plek om tot rust te komen en te genieten...

Deel deze wandeling op Pinterest

Landgoed Lodges Scholten Linde
Landgoed Lodges Scholten Linde
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

error: Content is protected !!