...

Stel je voor: je staat helemaal alleen aan het begin van een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, zonder voorbereiding en zonder enig idee van wat je te wachten staat. Het overkwam Bente van de Wouw. Maar dat was niet het enige onverwachte in haar leven. Een burn-out, een lege kledingkast van haar jeugdliefde en een donkere periode in haar leven waren dingen waar ze ook niet op had gerekend. In dit artikel neem ik je mee in mijn ervaringen met het lezen van het boek Onderweg. En om je alvast een tip te geven… I love it!!

Avonturen op weg naar Santiago

Er zijn veel boeken geschreven over de pelgrimstocht naar Santiago. Denk bijvoorbeeld aan Ik ben er even niet van Hape Kerkeling, Op hoge hakken naar Santiago van Cathelijne Paulus van Pauwvliet en mijn favoriet Pelgrim van Hans Peter Roel. Ondanks dat dit al het zesde boek is dat ik lees over de wandeltocht naar Santiago, is een boek hetzelfde. 

Bente neemt je niet alleen mee tijdens de zware, maar adembenemende tocht van 800 kilometer door Spanje, maar ook in haar angsten en emoties. Als rode draad loopt het verleden met haar mee in het heden. Wandelen is een manier om haar angsten te omarmen en zichzelf te overwinnen. Ze laat zien hoe wandelen en avontuur haar hielpen om haar innerlijke demonen te verslaan. 

onderweg bente

Onderweg zit vol pure eerlijkheid

In het boek Onderweg is Bente open over haar verleden, haar jeugd, relaties en werk. Over de invloed van een burn-out op haar leven en de angsten die ze heeft overwonnen. Hoe ze zichzelf steeds beter leerde kennen. Hier zat voor mij de liefde en het enthousiasme voor dit boek. Onderweg is voor mij een bron van herkenning. 

De momenten van verslagenheid tijdens haar diepste momenten, het proberen eruit te klimmen maar aan alles voelen dat je lichaam (en hoofd) nog niet zover is. De woorden die Bente gebruikt, de gevoelens die ze omschrijft… Ik heb heel wat traantjes weggepinkt tijdens het lezen. Het boek bracht mij weer even terug naar de periode van mijn burn-out. De machteloosheid en stortvloed aan verdriet die over mij heen kwam. Maar in Onderweg geeft Bente ook hoop. Want het komt altijd goed. Hoe zwaar het ook is, hoe diep je ook moet gaan, uiteindelijk komen er ook weer mooie momenten in het leven.

Onderweg van Bente is een must-read

Ik liet het eerder al even vallen, mijn favoriete boek over de tocht naar Santiago is Pelgrim van Hans Peter Roel. Na het lezen van Onderweg moet ik toegeven dat Bente haarzelf naar Hans Peter heeft weten te plaatsen. Wat een fantastisch boek. De kwetsbaarheid en pure eerlijkheid van Bente geven haar avonturen het menselijke aspect. Ze geeft een kijkje in haar gedachten en gevoelens en vanaf de eerste bladzijde vond ik het moeilijk weg te leggen. Ik las haar boek dan ook in twee dagen uit. Wat mij betreft een must-read dus. 

Meer boekreviews

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!