...

Overnachten op het water op de Loosdrechtse Plassen? Dat kan op woonboot ‘Ons Huisje Op Het Water’. Ik logeerde twee nachten op de boot van Karin en Peter. Voor mij voor het eerst op een boot en wat een unieke ervaring. In dit artikel vind je een review over mijn verblijf op deze bijzondere plek, maar natuurlijk ook een overzicht van de wandelmogelijkheden in de buurt.

Ons huisje op het water

“Vind je het leuk om een keer op onze woonboot te logeren?’

Dit was het eerste contact dat ik had met Karin en mijn antwoord was natuurlijk JA. Nog niet eerder sliep ik op een woonboot. Ik had zelfs nog nooit een stap op een woonboot gezet. Zonder beeld van wat ik kon verwachten, kwam ik aan in de jachthaven in Loosdrecht. Positief verrast en enthousiast ging ik na twee nachtjes weer naar huis. 

Vanaf het eerste moment dat ik op de boot stapte voelde ik mij thuis. Ondanks de beperkte ruimte heeft Karin het voor elkaar gekregen om de boot warm en knus aan te laten voelen. Door de vele ramen komt het zonlicht naar binnen. Overal waar ik kijk hangen, staan en liggen spulletjes met leuke uitspraken. En alles dat ik nodig heb tijdens mijn verblijf is aanwezig. Twee slaapkamers, een keuken, toilet, douche en wifi. Wat wil een mens nog meer?

ons huisje op het water

Genieten op het dakterras

Zachtjes deint de boot op en neer. Wind door mijn haren en warme zonnestralen op mijn huid. Ik geniet van de ligbedden op het dakterras en mijn leesboek. Met de wind drijven de geluiden van de Loosdrechts Plassen mijn kant op. Kinderen krijgen les in kleine zeilbootjes. Touwen van de boten om mij heen tikken tegen de masten. Vlaggen wapperen in de wind. 

In Loosdrecht, in een van de jachthavens, ligt de Ons Huisje op het Water aan de steiger. Een televisie is niet aanwezig en ik enoot een weekend lang van schrijven, lezen en muziek luisteren. In de avond klom ik het dakterras op voor de zonsondergang. Honderden spreeuwen ‘dansten’ boven het water en zochten daarna een plekje voor de nacht. In de ochtend genoot ik met een kop koffie in mijn handen van de zonsopkomst. Ik werd nog nooit eerder wakker zo dicht aan het water, maar dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Wandelavonturen vanaf de woonboot

In de omgeving van Loosdrecht valt er heel wat te wandelen. Rondom het water, op één van de buitenplaatsen in de buurt, of iets verder weg in de buurt van Hilversum en Bussum. Allerlei verschillende landschappen en voor iedereen iets leuks. Tijdens mijn verblijf heb ik een wandeling gemaakt over de ‘s Gravelandse Buitenplaatsen en genoot ik vooral van het mooie weer op het dakterras. Hieronder een lijstje met routes die je in de buurt kunt maken, waar ik eerder al eens ben geweest:

Meer Slapen bij…

Slapen bij… B&B  d’Ambacht Borger 

Slapen bij… B&B  d’Ambacht Borger 

In het oudste deel van Borger, Drenthe, staat B&B  d’Ambacht Borger van Ad en Diane. Op de bovenverdieping van hun jaren ‘30 woning hebben ze met heel veel aandacht en liefde hun B&B ingericht. Een warme en comfortabele plek om tot rust te komen en te genieten...

Slapen bij De Liefste Huisjes

Slapen bij De Liefste Huisjes

De naam zegt het eigenlijk al: twee van de liefste huisjes die je zult vinden op de Utrechtse Heuvelrug. Het Vogelhuisje en Het Slakkenhuisje. Twee plekken om jezelf terug te trekken uit de hectiek van het dagelijks leven en te vertragen. Genieten van de natuur, lange...

Deel deze wandeling op Pinterest

ons huisje op het water
ons huisje op het water
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

error: Content is protected !!