...

In haar eerste boek vertelt de Nederlandse Miriam Lancewood over haar leven met haar Nieuw-Zeelandse man Peter in de wildernis van het Zuidereiland. Over hoe ze samen (over)leven middenin de natuur met niet meer dan twee backpacks en een jachtgeweer. In haar tweede boek Liefde in de wildernis trekken Miriam en Peter weer de wildernis is, maar nu in Europa. 

Europese wildernis

Het eerste deel van dit boek gaat over hun tocht door de Europese wildernis. Vanuit Frankrijk trekken Miriam en Peter, weer met twee backpacks, maar door de wetgeving zonder jachtgeweer, over de grens naar Zwitserland, daarna Duitsland en Bulgarije. Miriam vertelt over de trektocht, het wildkamperen, het moeten doen van boodschappen (omdat jagen niet mogelijk is) en hoe duur alles wel niet is in Europa.

In dit boek gaat het veel meer om de relatie tussen Miriam en Peter en hun liefde in de wildernis. De invloed die het wandelen heeft op hun relatie, positief en soms wat uitdagender. Peter is 20 jaar ouder dan Miriam en zijn lichaam heeft het dan ook wat zwaarder tijdens de pittige tocht. Miriam neemt steeds meer bepakking op haar rug om Peter te ontzien. De liefde straalt uit haar woorden als ze dit omschrijft. 

Liefde in de wildernis van Bulgarije

Na heel wat uitdagingen en avonturen komen ze terecht in Bulgarije. Ze besluiten een tijdje te blijven en huren een klein huisje op een heuvel. De enige buur die ze hebben, is Zdravko met zijn hond en koe. Er ontstaat een vriendschap tussen Zdravko en Miriam, waarin Miriam Bulgaarse woordjes leert en zij helpt met wat klusjes in zijn bouwvallige huisje. 

Ze blijven wekenlang op deze plek en het leven in Bulgarije bevalt hen wel. Uiteindelijk besluiten ze zelfs een huisje te kopen niet ver van deze plek als vakantiehuisje. Nou ja huisje, ook dit huis is, zoals we ondertussen gewend zijn van Miriam en Peter, een spaarzaam ingericht geheel.

Ik ga niet alle avonturen verklappen die Miriam en Peter beschrijven in Liefde in de wildernis. Maar dat het er heel wat zijn kan ik je beloven. Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Bulgarije, Turkije… Ze hebben heel wat landen doorgewandeld. En bijna net zoveel avonturen.

Liefde in de wildernis
Liefde in de wildernis

Haar liefde voor Peter

Liefde in de wildernis is de perfecte titel voor dit boek. Wanneer ze maanden hebben doorgebracht in Europa is het tijd om terug te gaan naar de andere kant van de wereld. Maar na een aantal weken slaat daar het noodlot toe, Peter wordt ziek, heel erg ziek. Zijn leven hangt heel even aan een zijden draadje en hoe dit is voor Miriam is waar het boek in dit deel om draait. Hoe gaat ze ermee om? Hoever gaat haar liefde voor Peter? Dat het voor Miriam niet alleen gaat om liefde in de wildernis, maar ook in het ziekenhuis wordt heel snel duidelijk.

Maar ondanks haar liefde voelt het voor Miriam ook als angst. Moeten ze hun manier van leven opgeven? Is dit het einde van hun liefde in de wildernis? Uiteindelijk, wanneer het beter gaat met Peter en hij een tijdelijk thuis heeft gevonden bij een vriend, trekt Miriam terug naar de wildernis samen met Tamar, een Nederlandse vrouw die ze via een oproep heeft leren kennen. Ze gaan samen op expeditie, een gevaarlijke en spannende expeditie, die hen tot hun grenzen brengt en soms er ook wel over. Hoe dit gaat en welke uitdagingen Miriam en Tamar ondergaan,  is iets dat je vooral zelf moet lezen. 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

Liefde in de wildernis

Net als haar eerste boek is ook dit een boek dat ik verslind. Het is een boek waarin Miriam veel beleeft. Van wandelen in Europa, een spannende ervaring in Australië, een nieuw vakantiehuis, de ziekte van Peter en haar avontuur met Tamar.

Ik geniet van de eerlijke manier waarop Miriam vertelt over haar liefde voor Peter en soms ook frustraties. Over hoe ze omgaan met ruzies, wanneer ze in de wildernis zijn en dus op elkaar zijn aangewezen. Het boek gaat over de pijn die ze ervaart wanneer Peter ziek wordt en hoe ze hiermee omgaat. Over haar uitdagingen en het verleggen van haar grenzen als ze zonder Peter de wildernis intrekt. 

Met verbazing lees ik soms over de, in mijn ogen belachelijke, toeren die Miriam en Tamar uithalen in Nieuw-Zeeland. Met bewondering over de vriendschap die Miriam sluit met de Bulgaarse Zdravko, zonder dat ze elkaars taal spreken. 

Ook bij dit boek vraag ik mij regelmatig af of ik dat zou kunnen, leven van de liefde in de wildernis. Want dat is eigenlijk wat Miriam doet. Ze leeft van wat ze vindt in de natuur, schiet met haar jachtgeweer en de liefde. Samen met haar liefde in de wildernis. 

Liefde in de wildernis

Miriam’s liefde in de wildernis

Na de succesvolle bestseller ‘Mijn leven in de wildernis’ verschijnt nu ‘Liefde in de wildernis’ door Miriam Lancewood. In dit boek leven Miriam Lancewood en haar man Peter twee jaar als nomaden in de bossen van Europa en langs de kustlijn van Turkije. Het is een leven zonder enige zekerheid, maar vol liefde, overleven en zelfontdekking.

Totdat Peter ernstig ziek wordt en overleven in een heel ander daglicht komt te staan. Heeft Miriam Lancewood genoeg geleerd in de wildernis van Nieuw-Zeeland om ook dit persoonlijke drama te overleven? Openhartig vertelt Miriam in haar nieuwe boek ‘Liefde in de wildernis’ wat zij denkt en voelt.

Bekijk mijn boekenkast

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

Deel deze wandeling op Pinterest

liefde in de wildernis
liefde in de wildernis
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!