...

Klompenpaden zijn altijd een goed idee. In Utrecht en Gelderland liggen deze wandelroutes op de rand van boerenerven en natuur. Het Woldermarkerpad ligt op de grens van het dorp Terwolde in Gelderland. Deze route van 7 kilometer gaat vanuit het dorp door het buitengebied en langs prachtige eeuwenoude boerderijen. 

Praktische informatie

De wandeling: Klompenpad Woldermarkerpad
Afstand: 7 kilometer
Soort wandeling: rondwandeling
Startpunt: Cosmas en Damianus kerk, Molenweg 2, 7396 AB Terwolde
Markering: Bordjes met klompen
Hond: Honden mogen niet mee op klompenpaden

Klompenpad Woldermarkerpad

Terwolde is een dorp in de provincie Gelderland. Het dorp ligt vlakbij Deventer en wordt omringd door boerderijen en velden. Het dorp is een eeuw oud en je vindt hier dan ook mooie gebouwen. Een ervan is de kerk in het centrum van Terwolde. Hier start naast het Klompenpad Woldermarkerpad, ook het Tuylermarkerpad. Verderop kruist dit pad ook met het Niebroekerpad. 

Het Woldermarkerpad start vanaf de kerk in Terwolde. Na een paar meter door de bebouwde kom, slaat de route al snel af naar het buitengebied. Een groot deel van het klompenpad gaat over onverharde wegen. Eerlijk is eerlijk, wanneer ik het kaartje van het Woldermarkerpad zie, voordat ik ga wandelen, ben ik bang dat het een saaie wandeling gaat worden. Alleen maar rechte wegen. Maar niets blijkt minder waar. Ja wel de rechte wegen, maar niet het saaie deel. Het Woldermarkerpad is een fantastische wandeling. De route nam mij mee door het hoge gras, langs sloten en kanalen, via weilanden en graslanden. 

→ Lees alles over Klompenpaden >>

Een heerlijk klompenpad

Onderweg zag ik vanalles. Ooievaars in de weilanden, blauwe juffers tussen het hoge riet, gele lissen langs de oevers, konijnen & hazen, waterlelies en prachtige boerderijen. Ondanks de rechte wegen, zorgden de verschillende soorten paden voor de afwisseling. Het ene moment wandelde ik over een jagerspad, het andere over een boerenweg. Ik wandelde deze route samen met een vriendin in de avond. We kletsten heel wat af, al moesten we een deel van de route achter elkaar wandelen, doordat het pad erg smal werd. 

Meer Klompenpaden

15x Wandelen in Gelderland: Ontdek mooie wandelroutes

15x Wandelen in Gelderland: Ontdek mooie wandelroutes

Gelderland, de grootste provincie van Nederland, is een walhalla aan wandelmogelijkheden. Deze prachtige provincie heeft gevarieerde landschappen, die vragen om wandelend ontdekt te worden. In dit artikel laat ik je kennismaken met wandelen in Gelderland en neem je...

Deel deze wandeling op Pinterest

woldermarkerpad
woldermarkerpad
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

error: Content is protected !!