...

De Crossbill Veluwe bevat 22 mooie fiets- en wandelroutes langs de meest bijzondere plekken. Van de Randmeren in het noorden, over de stuwwallen en zandgronden van het Veluweplateau tot het coulisselandschap en de rivieren in de vallei, alle aspecten van de Veluwe komen aan bod. De beste plekken voor bloeiende heide, herfstkleuren, wild kijken en nog veel meer. Uitgebreide informatie over landschap, geschiedenis, geologie, flora en fauna.

Crossbill Guide voor jou

Houd jij van de Veluwe? Zit je graag op de fiets? Wandel je graag kilometers door de natuur? Dan is dit boek voor jou. Niet alleen bevat het boek de 22 routes, maar het staat ook boordevol met informatie.

Het ontstaan van de stuwwallen, de verschillende natuurgebieden, de geschiedenis van het gebied. Maar ook welke dieren voorkomen in welke gebieden, wie het gebied beheert en wanneer het gebied op zijn mooist is. Je leest over het observeren van vogels in loofbossen en naaldbossen, het observeren van vlinders en reptielen.

Tops en tips

Het boek staat vol met tops en tips. Zo geven de schrijvers van het boek een lijstje van de 10 mooiste routes, bomen, herfstwandelingen, heidevelden, wildroutes en observatiepunten. Het boek geeft informatie over het op stap gaan op de Veluwe met je hond, maar ook hoe je je kunt voorbereiden op wilde dieren, teken en de weersomstandigheden. Alles komt aan bod. Het is een soort van Veluwe naslagwerk. 

Het Deelerwoud

Eén van de eerste wandelingen uit de Crossbill Guide die ik wandelde, is de wandeling door het Deelerwoud van 11 kilometer. De wandelroute volgt lange rechte wegen met unieke vergezichten over de heidevelden. Het is een heerlijke plek voor het speuren naar groot wild en grote grazers. Ik heb uren lopen turen over de hei, starend langs de boomrand. Dat gevoel dat je wel eens iets zou kunnen spotten. Je weet dat ze er zijn, maar waar… Dat gevoel van spanning is alsof ik weer 6 ben en het de dag voor mijn verjaardag is. Ik weet dat er iets leuks gaat gebeuren… 

Het Deelerwoud is sowieso een schitterend gebied om te wandelen. Ook de bossen in het Deelerwoud zijn een bezoek meer dan waard. Daar stond ik ooit ‘s morgens vroeg oog in oog met wilde zwijnen en edelherten.

Gratis app

Bij het boek hoort ook een gratis app. Je kunt hem in de app stores vinden onder de naam Crosbill Routes Veluwe. In de app vind je alle wandel- en fietsroutes. Een routekaart, omschrijvingen en informatie. Een prima app om erbij te hebben tijdens je wandel- of fietstocht. 

Al met al is de Crosbill Guide Veluwe een goed boek om toe te voegen aan je verzameling. Voor de wandellaar en liefhebber van de veluwe is het zelfs een must. 

Meer boekreviews

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

error: Content is protected !!