...

De Crossbill Veluwe bevat 22 mooie fiets- en wandelroutes langs de meest bijzondere plekken. Van de Randmeren in het noorden, over de stuwwallen en zandgronden van het Veluweplateau tot het coulisselandschap en de rivieren in de vallei, alle aspecten van de Veluwe komen aan bod. De beste plekken voor bloeiende heide, herfstkleuren, wild kijken en nog veel meer. Uitgebreide informatie over landschap, geschiedenis, geologie, flora en fauna.

Crossbill Guide voor jou

Houd jij van de Veluwe? Zit je graag op de fiets? Wandel je graag kilometers door de natuur? Dan is dit boek voor jou. Niet alleen bevat het boek de 22 routes, maar het staat ook boordevol met informatie.

Het ontstaan van de stuwwallen, de verschillende natuurgebieden, de geschiedenis van het gebied. Maar ook welke dieren voorkomen in welke gebieden, wie het gebied beheert en wanneer het gebied op zijn mooist is. Je leest over het observeren van vogels in loofbossen en naaldbossen, het observeren van vlinders en reptielen.

Crossbill Guides
De locaties van de 22 routes

Tops en tips

Het boek staat vol met tops en tips. Zo geven de schrijvers van het boek een lijstje van de 10 mooiste routes, bomen, herfstwandelingen, heidevelden, wildroutes en observatiepunten. Het boek geeft informatie over het op stap gaan op de Veluwe met je hond, maar ook hoe je je kunt voorbereiden op wilde dieren, teken en de weersomstandigheden. Alles komt aan bod. Het is een soort van Veluwe naslagwerk. 

Het Deelerwoud

Eén van de eerste wandelingen uit de Crossbill Guide die ik wandelde, is de wandeling door het Deelerwoud van 11 kilometer. De wandelroute volgt lange rechte wegen met unieke vergezichten over de heidevelden. Het is een heerlijke plek voor het speuren naar groot wild en grote grazers. Ik heb uren lopen turen over de hei, starend langs de boomrand. Dat gevoel dat je wel eens iets zou kunnen spotten. Je weet dat ze er zijn, maar waar… Dat gevoel van spanning is alsof ik weer 6 ben en het de dag voor mijn verjaardag is. Ik weet dat er iets leuks gaat gebeuren… 

Het Deelerwoud is sowieso een schitterend gebied om te wandelen. Ook de bossen in het Deelerwoud zijn een bezoek meer dan waard. Daar stond ik ooit ‘s morgens vroeg oog in oog met wilde zwijnen en edelherten.

Gratis app

Bij het boek hoort ook een gratis app. Je kunt hem in de app stores vinden onder de naam Crosbill Routes Veluwe. In de app vind je alle wandel- en fietsroutes. Een routekaart, omschrijvingen en informatie. Een prima app om erbij te hebben tijdens je wandel- of fietstocht. 

Al met al is de Crosbill Guide Veluwe een goed boek om toe te voegen aan je verzameling. Voor de wandellaar en liefhebber van de veluwe is het zelfs een must. 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

Crossbill guides

Met de Crossbill Guide over de Veluwe

De Veluwe is een uniek Nederlands natuurgebied. 22 mooie fiets- en wandelroutes voeren je langs de meest bijzondere plekken. Van de Randmeren in het noorden, over de stuwwallen en zandgronden van het Veluweplateau tot het coulisselandschap en de rivieren in de vallei, alle aspecten van de Veluwe komen aan bod. Uitgebreide achtergrondinformatie en tips om wild, flora en fauna te vinden maken deze gids compleet. Tips om wild, vogels, vlinders, libellen, reptielen en amfibieën te vinden.

Dit is een affiliate link. Wanneer jij iets aanschaft op Bol.com via deze link, dan ontvang ik een kleine vergoeding. Jij betaalt dezelfde prijs als normaal. 

Meer boeken over de Veluwe

Weekenden in het groen

Weekenden in het groen

Alweer een schitterende uitgave van Uitgeverij Fjord. Een boek in de, ondertussen, bekende look én feel. Deze staat vol tips voor weekenden weg in het groen. Overnachtingsplekken in de mooiste natuur. “Slapen onder een oneindige sterrenhemel, gewekt worden door...

De paden op – Lydia Michiels van Kessenich

De paden op – Lydia Michiels van Kessenich

De paden op, een boek vol wandelweekenden over alle 23 lange-afstand-wandelpaden van Nederland. Ik ontvang het boek vlak voor ik op vakantie ga en het is dan ook het eerste boek dat ik in mijn tas stop om mee te nemen. Ik ben heel erg benieuwd naar de mooie plekken,...

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!