...

De paden op, een boek vol wandelweekenden over alle 23 lange-afstand-wandelpaden van Nederland. Ik ontvang het boek vlak voor ik op vakantie ga en het is dan ook het eerste boek dat ik in mijn tas stop om mee te nemen. Ik ben heel erg benieuwd naar de mooie plekken, waar Lydia mij mee naar toe neemt in dit boek.

Een proeverij van de 23 Lange-Afstands-Wandelingen in Nederland. Dit is hoe Lydia de weekenden omschrijft, in het boek dat voor mij ligt. Een kennismaking met de verschillende wandelpaden, natuurgebieden en delen van Nederland. Elk weekend bestaat uit twee wandeletappes en een overnachting ertussen. 

Hoe lees je het boek?

Ja inderdaad, pagina voor pagina en hoofdstuk voor hoofdstuk haha. Maar toch gaat De paden op, voordat de wandelroutes worden besproken, in op hoe je het boek het beste kunt gebruiken. Simpel gezegd zijn er 7 stappen die je doorloopt:

  1. Blader het boek door en laat je inspireren door de 23 kant-en-klare wandelweekenden 
  2. Kies een wandelweekend uit. 
  3. Boek de overnachting
  4. Zoek het begin- en eindpunt van de routes. Deze informatie heeft Lydia uitgebreid omschreven vanaf pagina 228 in het boek. Je hoeft dus niets zelf uit te pluizen.
  5. Regel het vervoer van en naar het startpunt en eindpunt
  6. Vind een kaart, koop een wandelgids of download de routelijn voor je navigatie. Ook dit staat vanaf pagina 228 allemaal aangegeven waar en hoe je dit kunt doen. 
  7. Wandel, geniet n kies je volgende weekend

Goed voorbereid op pad

“Wat nu als ik niet weet hoe een LAW werkt?” Ik hoor je denken dat dit boek misschien niet voor jou bedoeld is, maar niets is minder waar. In het eerste hoofdstuk besteedt Lydia veel tijd en aandacht aan het uitleggen over de werking van het boek en Lange-Afstands-Paden. Wat is het? Hoe loopt je het? Hoe volg je de markering? Al die vragen en meer worden beantwoord. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een boek koopt, zonder de basiskennis erbij te krijgen. 

Lydia gaat in op het vinden van het startpunt en hoe je er komt. Op wat voor plekken de overnachtingen zijn, wat je mee neemt voor onderweg en hoeveel kilometers je op een dag loopt. Heel uitgebreid vertelt ze over haar ervaringen en geeft ze tips. 

“Maar het gaat om de reis en niet om de bestemming en bij wandelen is dat nou toch echt wel heel erg de ultieme waarheid. Wie wil er nou kláár zijn?”

Aaf Brandt Cortius

Mijn bucketlist

Zoals jullie wellicht weten ben ik van de rondwandelingen die ik met de auto bereik. Maar toch droom ik ergens van een lange-afstands-wandeling. Hetgene dat mij tot nu toe tegen houdt is mijn lichaam. Ik heb net een blessure aan de achillespees achter de rug en moet ook toegeven dat ik geen lenige lenie ben in de heupen en knieën. Tientallen kilometers per dag zijn, voor nu, dan ook nog niet voor mij weggelegd. 

Het leuke aan dit boek vind ik dat het maar weer eens bewijst dat een LAW niet van begin tot eind achter elkaar gelopen hoeft te worden. Je kunt etappes doen. En wanneer die etappes te lang zijn, knip je ze nog verder op. En dat laatste is wat ik wil gaan doen deze zomer. 

de paden op

De paden op

De paden op is wat mij betreft weer een pareltje van uitgeverij Fjord. Ik kan er niets aan doen maar het ene na het andere fantastische boek rollen daar van de drukpers af. Eerder had ik al de eer om het boek Buitenluchtleven van deze uitgeverij te mogen lezen. beiden boeken zijn schitterend vormgegeven. Het materiaal van de omslag, het matte papier en de schitterende fotografie. Daarom alleen al is het aanschaffen van dit boekje een cadeautje voor jezelf. 

De manier waarop Lydia het boek heeft ingedeeld en de praktische informatie en tips die ze geeft, maken het niet alleen een inspirerend boek, maar vooral een heel praktische boek. Wil je dus kennismaken met de verschillende Lange-Afstands-Wandelingen van Nederland, dan is dit boek een perfecte start.

Deel deze wandeling op Pinterest

de paden op
de paden op

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!