...

In zijn derde boek neemt Tim Voors ons mee naar Zweden. Op nog geen vier uur vliegen vanaf Schiphol begint hij met wandelvriendin Sunny aan de Kungsledentrail, een route van ruim 400 kilometer door Lapland. Sunny kent hij vanuit zijn avontuur in Nieuw-Zeeland. Hierover kun je lezen in zijn tweede boek Niet alleen. In Noorderlichtlopers neemt Tim je mee door de wildernis van Noord Europa. Langs rendieren, stormen, ontmoetingen en lichamelijke uitdagingen.

Tim Voors is een echte langeafstandswandelaar. Duizenden kilometers heeft hij in de afgelopen jaren afgelegd. Hij liep onder andere in Japan, Nieuw-Zeeland en Amerika. Voor dit laatste avontuur gaat hij naar Zweden. Noorderlichtlopers geeft je een kijkje in het avontuur van 400 kilometers. Tim schrijft over zijn ervaringen, angstige en blije momenten, maar geeft ook tips, paklijsten en achtergrondinformatie, om je te inspireren dat een wandelavontuur als de Kungsledentrail ook voor jou een mogelijkheid is. 

Drie boeken, drie ervaringen

Tim heeft nu drie boeken geschreven over zijn wandelavonturen en elk boek is anders. Noorderlichtlopers is veel praktischer geschreven dan de eerste twee boeken. De boeken Alleen en Niet Alleen gaan dieper in op de uitdagingen, geluksmomenten en angsten die Tim onderweg ervaart. Er is meer ruimte voor de emoties van een langeafstandswandeling. Persoonlijk vond ik de eerste twee boeken leuker om te lezen. Ik had het gevoel dat ik meegenomen werd naar Amerika en Nieuw-Zeeland. Door de omschrijvingen van de uitzichten leek het alsof ik naast Tim stond. 

Is Noorderlichtlopers een aanrader?

Ja! Noorderlichtlopers is een heerlijk boek om te lezen en staat boordevol met mooie pentekeningen en tips. Het is een fantastisch boek voor wandelaars die graag lange afstanden willen afleggen of misschien wel de Kungsledentrail. Mocht je het idee hebben dat jij een hikingtrail niet aan zou kunnen, lees dit boek en je komt erachter dat er voor iedereen een wandelavontuur is weggelegd. Het boek geeft je zoveel tips en ideeën dat je aan het einde je rugzak direct in kunt pakken en op pad kunt gaan. 

Mijn favoriete boek van Tim is nog steeds het eerste boek Alleen. Ik ben iemand die meegenomen wil worden in een boek. In een avontuur en dat is wat Tim in dit boek doet. Ik had dat ook met het eerste boek van Miriam Lancewood Mijn leven in de wildernis en Pelgrim van Hans Peter Roel. 

Meer boeken van Tim Voors

Meer boekreviews

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!