...

Nadat ik zijn boek Alleen in twee dagen uitlas, ben ik direct doorgegaan in het boek Niet alleen. De schrijfstijl, Tims manier van denken, het is allemaal hetzelfde als in het eerste boek. En toch moest ik even wennen aan dit boek. 

In dit tweede boek is Tim in Nieuws Zeeland. Het is twee jaar na de Pacific Crest Trail en hij wandelt nu de Te Araoa van het noordelijkste puntje op het Noordereiland naar het zuidelijkste puntje op het Zuidereiland. Een tocht van 3.000 kilometer die Tim in zijn eentje start. 

“Hier in Nieuw Zeeland zijn er continu veranderingen. Ik moet mij continu aanpassen aan mijn omgeving en de prachtige natuur wordt regelmatig onderbroken door een dorp of stad.” 

Dat onderbroken gevoel geeft het eerste deel van dit boek mooi weer. Daar waar Tim in het boek Alleen veel tijd had voor overdenkingen en filosoferen over het alleen zijn, is daar in het boek Niet alleen minder tijd voor. In het eerste boek genoot ik van de uiteenzettingen van Tim over het alleen zijn, zijn omschrijvingen van wat dat met hem deed en dat mis ik hier. Maar niet voor lang.

Niet alleen

Al snel snap ik de boodschap van het boek. Tim geeft in dit boek zo mooi weer hoe het kan zijn om niet alleen te lopen. Samen met Sunny en Unicorn vormt hij een drie-eenheid. Ze kunnen op elkaar bouwen en terugvallen als het nodig is. En als ze geen behoefte hebben aan gezelschap dan gaan ze alleen verder. 

Naast Sunny en Unicorn komt hij nog heel wat andere mensen tegen op de trail. HIj schrijft over de gesprekken die hij met hen heeft en de bijzondere dingen die ze samen meemaken. Tim geniet duidelijk van het ontmoeten van nieuwe mensen. 

boek niet alleen
boek niet alleen

Het boek Niet alleen is net even anders

Omdat ik de twee boeken direct na elkaar lees is het heel duidelijk dat er een verschil zit tussen de boeken. Het boek Niet alleen is net even anders dan Alleen. In dit boek gaat hij vooral in op hoe fijn het is om samen met andere mensen op te trekken. De uitdagende weersomstandigheden zorgen ervoor dat de wandelaars regelmatig op elkaar moeten vertrouwen en samen beslissingen moeten nemen. 

Op het zuidereiland krijg ik een beetje de Tim terug van het eerste boek. Hij wandelt regelmatig overdag alleen over de bergtoppen om dat ‘s avonds Sunny en Unicorn weer op te zoeken. Hier vind hij de rust die hij in Amerika ook had in de wildernis. 

Boek Niet alleen is een waardige opvolger

De Te Araroa is technischer en lastiger wandelen dan de Pacific Crest Trail en er is voor Tim dan ook minder tijd voor filosoferen. Hij moet beter opletten waar hij zijn voeten neerzet. Het overdenken over het alleen zijn met de natuur is wat ik mis in het boek Niet alleen

In dit tweede boek geniet ik echter weer van de uitdagende tochten die Tim samen met Sunny en Unicorn loopt. Van de samenwerking, de vanzelfsprekendheid tussen hen en ook vrijblijvendheid. Niets moet, no strings attached.

En ik kan niet anders dan het eens zijn met de afsluiting tips die tim ook hier geeft!

Voor al die mensen die ook eens alleen op avontuur zouden willen gaan, maar die het spannend vinden, of die iets anders hebben dat hen tegenhoudt. Ik ben ervan overtuigd dat lopen, alleen zijn en afstand nemen heel erg kan helpen bij het geestelijk gezond worden en blijven. Je wordt er mentaal sterker van en stress neemt af. Dus ga gewoon!

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

boek niet alleen

Tim is in dit boek Niet alleen

Tims avontuurlijke voettocht voert hem van het Noordereiland naar het Zuidereiland, langs de Te Araroa Trail.

Eerst is hij alleen, maar al snel ontmoet hij twee vrouwen die zijn reisgenoten en trail family worden. Samen trotseren ze stormen en wilde rivieren en bivakkeren ze in de wildernis. Het weer is onvoorspelbaar, de natuur ruig en adembenemend mooi.

In dit met foto’s en aquarellen geïllustreerde reisdagboek vertelt Tim over de ontberingen, over het weg-zijn van huis en over de voordelen van het samen lopen met vreemdelingen. Een verhaal over vrijheid, vriendschap en verbondenheid, dat je niet weg kunt leggen. Inspiratie voor sportieve, mentale én spirituele avonturiers.

Dit is een partner link van Bol.com. Ik krijg een kleine vergoeding voor datgene dat
via deze link wordt verkocht.

Meer solo-avonturen

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!