...

We weten allemaal dat we lopen door onze ene voet voor onze andere voet te zetten. Maar hoe zit dat met wandelen? Werkt dat op dezelfde manier? Niet volgens Wim Huijser, auteur van dit boek.

Door te wandelen in plaats van te lopen maken we nooit een omweg. Wandelen (in de natuur) zorgt voor ontstressen, ontspanning en inspiratie.  Japanners noemen dit Shinrin-yoku. Het zijn tussen de bomen. 

42 onderwerpen : tips folosofiën en weetjes

Wat mij betreft past dit boek precies in de tijd waar we nu in leven. Het staat stil bij de invloed van altijd bereikbaar moeten zijn op onze samenleving. Wim Huijser geeft, op een hele korte en krachtige manier, aan hoe wandelen voor hem heeft bijgedragen aan het vinden van rust. Hoe kreeg hij dit voor elkaar?

Aan de hand van 42 onderwerpen geeft hij antwoord op deze vraag. Hij deelt inspiratie, weetjes en tips. Van ideeën over hoe je kunt wandelen met aandacht, zonder te vervallen in nog meer piekeren; tot onderwerpen waar ik niet eerder bij stil heb gestaan zoals het ontstaan van wandelroutes. En van het ontstaan van pelgrimroutes tot de filosofie achter struinen en het wandelen op blote voeten.

Inspirerende quotes

Naast de 42 onderwerpen staat het boek ook boordevol met mooie quotes over wandelen en de invloed van natuur. Als liefhebber voor inspirationele quotes was dit eerlijk gezegd de eerste reden voor het kopen van dit boekje.

“Not all those who wander, are lost”
R.R.R. Tolkien

“Ik wandel mezelf weg van elke ziekte”
Søren Kierkegaard

Aanrader

De afgelopen jaren heb ik zelf kunnen ervaren wat een positieve uitwerking wandelen heeft op mijn gemoedstoestand. Het was letterlijk mijn houvast ten tijden van een heftige burnout. Voor mij is wandelen meer dan mijn ene voet voor mijn andere zetten.

Als ik nu in de winkel zou staan met de keuze voor mij om dit boek wel of niet aan te schaffen, dan zou ik het weer doen. Het is echt een boek voor mensen voor wie wandelen meer is dan een manier om van A naar B te komen. Mensen die benieuwd zijn naar filosofieën rondom wandelen in de natuur, type wandelingen en leuke weetjes. 

Over de auteur

Wim Huijser is schrijver en publicist. Zijn werk heeft te maken met wandelen, literatuur en landschap. Naast dit boek, bracht hij nog meer boeken uit, zoals Levenspaden, Over wandelen en onderweg zijn en Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse.

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

Kracht van het wandelen

De kracht van wandelen

Tijdens het wandelen denken aan één ding. Meestal lopen we grotendeels gedachteloos of juist met het hoofd vol gedachten. Dit boek leert ons bewuster te wandelen, met als doel zelf meer in balans te raken en we ons beter kunnen ontspannen. Geen strakke regels en vaste instructies, maar handvatten om dit zelf te kunnen creëren.

 

Dit is een affiliatie link. Ik krijg een kleine vergoeding wanneer je het boek via deze link aanschaft. 

Misschien vind je dit ook wel leuk

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!