Wandelroutes duinen & strand

Wandelroutes door duinen en strand… we hebben er kilometers van in Nederland met heel wat paden. Je kunt even naar het strand om een frisse neus te halen of kilometers dwalen door het zand. Duin op en af van de waddeneilanden tot aan Zeeland. Of je bezoekt een landgoed in bijvoorbeeld NP Zuid-Kennemerland. Je kunt er schotse hooglanden tegenkomen, konikpaarden en vossen, en met een beetje geluk spot je zelfs een zeehond in de branding of op het strand. Ik geef je hier inspiratie voor routes.

Wandeling door Heerenduin

Wandeling door Heerenduin

Een wandeling door Heerenduinen is een aanrader. Net als andere delen van NP Zuid-Kennemerland is ook dit deel een lust voor het oog en de wandelbenen. Eeuwenoude eikenbomen en mohl goudgeel zand liggen zij aan zij en met wat geluk sta je oog in oog met een ree of een...

Voornes Duin, een prachtig duingebied

Voornes Duin, een prachtig duingebied

De Voornes Duin, een bijzonder duingebied. Ondanks dat het nog in Zuid-Holland ligt, ben ik er nog nooit geweest. Vandaag komt daar verandering in. Het is een zaterdagochtend, 7 uur en het beloofd een mooie dag te worden. Er ligt 12 kilometer op mij te wachten dus ik...

De Waterleidingduinen in de avondzon

De Waterleidingduinen in de avondzon

Ik vind het heerlijk om alleen te wandelen, maar geniet ook ontzettend van een wandeling met iemand die ik lief vind. De goede gesprekken die meestal komen tijdens een wandeling in de buitenlucht doen een mens goed. Helemaal in deze tijden van de Coronamaatregelen is...

Lentevreugd in de lente

Lentevreugd in de lente

Lentevreugd… Ik ben er al zo vaak geweest en heb er regelmatig over geschreven. Het is heerlijk dichtbij mijn huis en er is genoeg semi-wild te vinden om te fotograferen. Voor mij dus een heerlijke plek om heen te gaan als ik maar een uurtje of drie heb om te...

Miezerig Solleveld en de Aalscholvers

Miezerig Solleveld en de Aalscholvers

Het is woensdag einde van de ochtend en ik sluit mijn werklaptop af. Het is dus weer tijd om de wandelschoenen aan te doen. Momenteel werk ik halve dagen en heb dus de tijd om een flinke wandeling te gaan maken.Ik heb vooraf al bedacht dat ik een bezoek wil brengen...

Een nieuw vriendje

Een nieuw vriendje

Maandag 23 december… nog twee dagen voor Kerst en ik heb een enorme behoefte aan frisse lucht. Zeelucht. Na stressvolle weken op kantoor komt mijn kerstvakantie als geroepen en ik heb mijzelf beloofd vooral veel buiten te zijn. Dus wandelschoenen aan en op naar het...

Waar vind je meer informatie?

Fotoalbum Duin & strand

error: Content is protected !!