...

De eigenaren noemen het een eigenzinnige buitenplaats. Een plek waar je loslaat wat moet en vooral doet wat mag. Ik heb het over Het Wilde Weg in Sint-Oedenrode, Brabant. Slaap in één van de accommodaties verspreid over het veld en dompel jezelf onder in de stilte van de natuur. Ik logeerde een midweek bij Laurens en Nanda op hun Wilde Weg. Niet alleen ontdekte ik prachtige wandelpaden, maar ik genoot ook van de rust.

Het Wilde Weg

Een bord langs de weg is er niet. Ook geen receptie voor een ontvangst. Een wegwijzer verwijst je naar de achtertuin van Laurens en Nanda die naast het terrein wonen. Daar is altijd iemand die je met een glimlach verwelkomt en wegwijs maakt op het terrein. Dit is Het Wilde Weg, waar je verwachtingen mag loslaten en verwondering toelaten. Deuren staan open en accommodaties gaan niet op slot. Het is een plek waar ik alleen maar hoefde na te denken over wandelroutes en het avondeten. 

Deze wonderlijke plek ligt vlakbij Sint-Oedenrode, middenin het Brabantse land. In 2019 trokken Laurens en Nanda met hun dochters vanuit Amsterdam naar dit prachtige plekje aan de rivier de Dommel. Hun reis begon met een geromantiseerde droom over het leven op een boerderij, om de natuur, vrijheid en ruimte te ervaren. Ze wilden ‘het goede van de stad’ behouden en zochten een plek waar naar rust, ook ruimte is voor reuring en vertier. Waar creativiteit kan stromen. En dat is gelukt. Vanaf de eerste stap op het terrein voel ik warmte, gezelligheid en creativiteit. 

het wilde weg

Een eigenzinnige buitenplaats

Vanaf de parkeerplaats wandel je het terrein op, langs een Amsterdammertje. Een kleine verwijzing naar de roots van het gezin. Het terrein bestaat uit een groot veld met acht verschillende accommodaties, een douchegebouw, kleine moestuin en een fantastisch uitzicht over het veld naar de Dommel. 

Verspreid over het veld staan bijzondere slaapplekken. Twee ouderwetse, kneuterige caravans, een pipowagen, een strandhuisje, het Balinees huisje, een yurt en een ecohut. Naast het douchegebouw is er nog een studio. Elke plek met een eigen sfeer. Wat ik van een eigenzinnige buitenplaats kon verwachten wist ik van te voren niet, maar wat ik meemaakte is vooraf ook niet te bedenken. 

De Stip & de Trek-In Eco Cabin

Ik mocht in twee accommodaties slapen: de eerste twee nachten in Caravan De Stip en de laatste twee in de Trek-In Eco Cabin. In De Stip ging ik terug naar de jaren 70. Rood met witte stippen in een hoek van het veld. Binnen een slaapplek en zithoek. Buiten een bar en een keuken. Op deze heerlijke verdekt opgestelde plek genoot ik van de rust en privacy. Ik zat uren te lezen in de zon, genoot van de vogels en het uitzicht vanuit mijn bed over het veld.

De Trek-In Eco Cabin gaf mij net iets meer comfort. Met een eigen toilet en keuken binnen, een heerlijke zithoek en slaapplek boven was het fantastisch om de laatste dagen door te brengen. Buiten een eettafel met vier stoelen en een houten bank om te genieten van de ondergaande avondzon. De cabin staat midden op het veld, wat er voor zorgt dat ik leuke gesprekken had met buren en zelfs met de overbuurvrouw uit eten ging. Let wel, ik kende haar net een uur. 

het wilde weg

Een uniek plekje

Wat Laurens en Nanda bedoelen met een eigenzinnige buitenplaats, dat snap ik nu wel. Het is een unieke plek, die niet te vergelijken is met iets. De term camping doet ook echt geen recht aan wat het Wilde Weg is. Moest ik wennen aan deuren die niet op slot kunnen? Ja, maar zodra ik verwachtingen en angsten losliet, genoot ik van het niet na hoeven denken. Niet denken aan sleutels, niet argwanend naar buren. Uitgaan van het goede van de mens. Uren zat ik te lezen in de zon, ik struinde voor kilometers door de omliggende natuur, had mooie gesprekken met bezoekers en bewoners en ging met pijn in mijn hart weer weg.

Wandelen vanuit Het Wilde Weg

Het Wilde Weg ligt in de schitterende omgeving van het Groene Woud. Tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg vind je meerdere stukken natuur die samen het Groene Woud vormen. In een deel van die gebieden vind je zelfs edelherten. Ja! Je vindt die dieren niet alleen op de Veluwe. Maar ook langs de Dommel liggen heerlijke wandelpaden. En als je iets verder gaat (lees 20 minuten)  sta je op de Kampina, de Oisterwijkse Bossen & Vennen of de Maasthorst. 

Hier een kleine greep uit wandelavonturen die je kunt beleven vanuit Het Wilde Weg:

Groene Woud

Dommeldal

Oisterwijkse Bossen & Vennen en De Kampina

Overig

Lange afstandspaden

Meer Slapen bij…

Slapen bij… B&B  d’Ambacht Borger 

Slapen bij… B&B  d’Ambacht Borger 

In het oudste deel van Borger, Drenthe, staat B&B  d’Ambacht Borger van Ad en Diane. Op de bovenverdieping van hun jaren ‘30 woning hebben ze met heel veel aandacht en liefde hun B&B ingericht. Een warme en comfortabele plek om tot rust te komen en te genieten...

Slapen bij… Ons huisje op het water

Slapen bij… Ons huisje op het water

Overnachten op het water op de Loosdrechtse Plassen? Dat kan op woonboot 'Ons Huisje Op Het Water'. Ik logeerde twee nachten op de boot van Karin en Peter. Voor mij voor het eerst op een boot en wat een unieke ervaring. In dit artikel vind je een review over mijn...

Deel deze wandeling op Pinterest

het wilde weg
het wilde weg
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

error: Content is protected !!