fbpx

Een tijdje geleden vertelde ik jullie over de luchtkasten in aanbouw in het Delftse Hout. De lepelaars waren aangekomen en druk aan het bouwen van hun nesten. Vandaag geef ik jullie een kleine, maar vooral te schattige update.

Het is een zonnige woensdagmiddag en ik ben weer in het Delftse Hout. Ik doe mijn drie-wekelijkse check bij de lepelaars. Sinds dat ze zijn gearriveerd kijk ik, samen met nog tientallen andere fotografen, uit naar de jongen. Zal het vandaag zover zijn?

Ik parkeer de auto op de parkeerplaats naast de Ikea en steek het bruggetje rechts achterin over. Na zo’n 50 meter zie ik nesten verschijnen.

Nieuwe bewoners

Ik haal mijn camera tevoorschijn en richt op het eerste nest dat ik zie. Ik zie vier grote witte vogels. In eerste instantie denk ik dat er vier volwassen vogels op een nest zitten, maar al snel zie ik dat het hier gaat om twee ouders en twee ‘jongen’. De twee jongen zijn al wat groter maar hebben nog hun donzige vleugels. Het is dus duidelijk dat de luchtkastelen nieuwe bewoners hebben. 

Er zitten meerdere nesten in de bomen waar ik voor sta. Ik richt mijn camera op een nest dat wat lager in de boom zit en dan zie ik het… Kleine theelepeltjes steken boven de rand van het nest uit. Vier stuks. Vier kleine jonge lepelaars.

Oh echt ik smelt hier op de rand van dit fietspad. Wat is dit hier schattig. Moeder staat bij hun op het nest en beantwoord hun vraag om aandacht. Eén voor één steken ze hun snaveltje omhoog. Wat een dotjes. Ik ga de komende weken nog een paar keer langs om ze te zien groeien en houd jullie natuurlijk op de hoogte. Geniet nu vooral van de foto’s van dit kleine spul en laat me weten wat jullie er van vinden. 

Heb je mijn blog over de aanbouw van de luchtkastelen nog niet gelezen? Bekijk hem dan hier >>

Misschien vind je dit ook wel leuk

Een rondje om de Ackerdijkse Plassen wandelen

Een rondje om de Ackerdijkse Plassen wandelen

Via via hoor ik over de route om rond de Ackerdijkse plassen te wandelen. Een vogelrijk gebied onder de rook van Rotterdam en dus vlakbij mijn huis. Ik vind de route beschrijving na een snel rondje Googlen bij Natuurmonumenten en besluit hem te gaan wandelen. Ben...

Kasteel Twickel: over het landgoed en door de tuinen

Kasteel Twickel: over het landgoed en door de tuinen

Landgoed Twickel, de grootste verrassing van deze trip in Overijssel. Ik zit al twee weken in een vakantiehuisje voor een zogeheten workation (werkvakantie). In die twee weken heb ik al heel wat routes gelopen, door de mooiste gebieden. Maar landgoed Twickel is niet...

Wandelen in Schoorl; bos, duin, hei en zee

Wandelen in Schoorl; bos, duin, hei en zee

Schoorl, je kent het misschien wel als de hoogste duin van Nederland. En als je het nog niet kent, dan is het een bezoekje waard. Op een zonnige dag in juni ga ik samen met mijn buurman op weg naar Noord-Holland voor een route van 10 kilometer wandelen in Schoorl....

Pin It on Pinterest

Share This