...

Af en toe krijg je een boek in handen dat je van begin tot einde in één ruk uit moet lezen. Je kunt hem niet meer neerleggen. Dit was er zo eentje. Journalist Claire Nelson gaat in 2018 op een lange reis om haar gedachten te ordenen. Een wandeling in het Joshua Tree National Park loopt echter uit op een drama wanneer ze verdwaalt en zes meter naar beneden valt, haar bekken verbrijzelend. Vier dagen lang vecht ze voor haar leven in een afgelegen woestijngebied, zonder bereik, zonder water en zonder hoop. In haar verhaal onthult Claire de grenzen van menselijke veerkracht en vastberadenheid.

Dingen die ik leerde van het vallen

We hebben het als wandelaars allemaal wel eens… We gaan alleen op pad en besluiten om die ene extra fles water niet mee te nemen. We vergeten aan familie te laten weten waar we heen gaan. Of we hebben onze telefoon niet goed opgeladen. In Nederland, waar alles druk bezocht is en er weinig plekken zijn zonder telefoonbereik, is dat nog overkomelijk. Maar wat nu wanneer je in de afgelegen woestijn van Joshua Tree National Park loopt en je verdwaalt? Dan sta je voor een uitdaging. En wat als je dan ook nog eens valt en je benen niet meer kan bewegen? Wat doe je dan?

Het overkwam Claire Nelson. De vrouw die zich altijd voorbereidde voor elke solowandeling die ze maakte. En die ene dag dat ze iets minder voorbereid was, ging het mis. Vier dagen lang ligt ze te wachten en hopen op hulp. Ze neemt je mee in haar hoofd. Wat doet ze om te overleven? Wat gaat er door haar heen? Waar haalt ze de kracht vandaan om te blijven leven? Een boek dat je niet meer weg wilt leggen, tot je de laatste bladzijde gelezen hebt!

Wat ik leerde van dit boek

Ik verslond het boek in een dag. Kon het niet meer wegleggen. Zelfs toen mijn ogen half dicht vielen moest ik door. Het was al duidelijk dat ze het zou overleven, want anders had het boek er niet geweest, maar… hoe?! Met het lezen van de pagina’s, kroop ik in het hoofd van Claire en herkende zoveel. De redenen voor het alleen op pad gaan, maar ook de noodzaak om voorbereid te zijn. Hoe klein Nederland ook is, ook hier kan het misgaan. Ook hier kun je vallen, te weinig drinken bij je hebben of een zonnesteek oplopen. Het lezen van dit boek gaf mij die realisatie dat je beter teveel kunt voorbereiden dan te weinig. 

De kracht van vrouwen

Maar ook de kracht van vrouwen. Ik lees graag boeken van vrouwelijke wandelaars en avonturiers. De veerkracht, het doorzettingsvermogen en de puurheid van vrouwen is iets waar de wereld soms wat meer rekening mee mag houden. Want laten we eerlijk zijn… Beyonce zong het al: Who run the world? GIRLS!

Meer boeken van solowandelaars

mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!