...

“Ik was net dertig en wilde ontsnappen aan de sleur van mijn leven, weg uit mijn hoekje van de wereld en iets doen wat de moeite waard was.”

Nala’s wereld

Ik maak kennis met Dean & Nala op instagram. Hij heeft nala dan al een paar maanden bij hem. De tegenstrijdigheid tussen de twee: een grote Schotse man en een kleine tengere kat. 

Op instagram is het account van de twee al behoorlijk groot wanneer ik ze ontdek. Des te leuker is het om in het boek te lezen hoe dit komt. Maar vooral hoe de twee elkaar hebben gevonden. Laat ik terug gaan naar het begin. Het moment dat Dean en Nala (toen nog een naamloze en uitgehongerde kitten) elkaar ontmoeten.

“Ik draaide mij om en vanuit mijn ooghoeken zag ik het. Een broodmager, grijs-wit jong katje rende over de weg, in een wanhopige poging mij bij te houden.”

Het einde van Dean’s wereld

Dean is een wereldreis aan het maken. Op de fiets. Wanneer Dean in Bosnië fietst komt hij oog in oog met een kitten langs de kant van de weg. Hier kan hij het beestje niet achterlaten. Het moet mee! In een tasje dat aan zijn stuur. De eerste uitdaging is het diertje ongemerkt de grens met Montenegro over smokkelen en daar op zoek naar een dierenarts.

Het is het einde van Dean’s wereld zoals hij het altijd kende. En het begin van Nala’s wereld. Vanaf nu draait het leven en de fietstocht van Dean om Nala. Want een ding is zeker. Ze gaat met hem mee.

Avonturen onderweg

In Nala’s wereld beleven de twee fantastische, soms spannende, avonturen. Van de vele bezoeken aan dierenartsen tot het passeren van douanebeambten. Slapen in de openlucht en het redden van nog meer dieren. Dean fietst overal naartoe en doorheen met Nala voor aan het stuur. Onderweg maken ze herinneringen en ontmoeten de mooiste mensen. Mensen die hen regelmatig helpen bij het bereiken van hun doelen. Ze maken vrienden. 

Het plan is dat Dean en Nala de wereld over gaan fietsen. Zullen ze het halen? Waar brengt het avontuur hen naartoe? Ik lees het boek in iets meer dan een dag uit. Beleef alle avonturen samen met hen.

Over Nala’s Wereld

Nala’s wereld is een heerlijk boek! Makkelijk te lezen en ontzettend vermakelijk. Het is zo leuk om te lezen hoe een stoere man eigenlijk een zacht gekookt ei is als het om Nala aankomt. Alle beslissingen over verblijfplaatsen, fietsroutes en vervoersmiddelen draaien om het welzijn van Nala. Onderweg ontmoeten ze samen de mooiste mensen en dieren.

Maar ze worden ook beroemd. Want de media pikt hun verhaal op en ze groeien op social media. Hoe kan Dean die bekendheid inzetten voor goede dingen? In Nala’s wereld lees je het allemaal!

Meer boekreviews

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

Deel deze wandeling op Pinterest

Nala's wereld
Nala's wereld
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!