...

Martine wilde dierenarts worden. En niet zomaar een dierenarts, maar een dierenarts voor wilde dieren. Maar hoe pak je dit aan? Je komt niet zomaar in dienst bij een dierenarts en hoe kom je aan de juiste ervaring? 

Dat is hoe dit boek start. Je start in de dromen van Martine en hoe zij die najaagt, ondanks de vele uitdagingen die het leven haar voor de voeten werpt. Over niet opgeven en bereiken wat je graag wilt. En dan is Martine eindelijk dierenarts en gaat ze aan de slag in het wild. Als wildlife-arts beleeft ze avonturen tussen de gorilla’s in Gabon en tussen de leeuwen en neushoorns in Zuid-Afrika. 

Overleven of Over leven in het wild

Martine neemt je in Over leven in het wild mee in doodenge situaties, waarin ze neushoorns verdoofd vanuit vliegende helikopters. Ze staat tussen een slapende en een wakkere leeuw. Ze leeft middenin de wildernis en maakt lange werkdagen. En dat allemaal om haar droomleven te kunnen leiden. 

Over leven in het wild
Over leven in het wild

Ik kocht dit boek in de winkel van de dierentuin in Arnhem. Gewoon omdat het mij leuk leek om te lezen over een dierenarts in Afrika. Maar dit boek gaf zoveel meer. In haar boek heeft Martine mij laten zien dat dromen uit kunnen komen. Dat je als vrouw alleen je mannetje kan staan in de wildernis. 

Na het lezen van Over leven in het wild ben ik dan ook goed gaan nadenken over mijn dromen en welke stappen ik moet zetten om deze waar te maken. En ik kan je vertellen, dat de eerste stappen zijn gezet 😉

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

Over leven in het wild

In het wild met Martine

Over leven in het wild van Martine van Zijll Langhout gaat over de avonturen van een Nederlandse wildlife dierenarts, het najagen van dromen en het belang van natuurbehoud van de wildernis.

‘Deze avontuurlijke wildlife-dierenarts laat ons zien dat mensen kwetsbare wezens zijn die slechts een klein schakeltje vormen in een groot geheel. Prachtig!’ – André Kuipers

‘Het gaat over verbinding, innerlijke kracht, bewust leven, dienstbaarheid en liefde. Lees dit boeiende boek.’ – Prinses Irene van Lippe-Biesterveld

Martine van Zijll Langhout is wildlife- en zoo-dierenarts. Sinds 1992 reist ze de wereld over om te werken met wilde dieren en te strijden voor natuurbehoud. Naast haar huidige banen als dierenarts bij artis en Stichting AAP geeft ze les, doet ze onderzoek, publiceert ze artikelen en geeft ze lezingen om mensen te inspireren anders naar wilde dieren én zichzelf te kijken.

Dit is een affiliatelink. Ik krijg een kleine vergoeding van Bol.com wanneer je iets besteld via deze link. Jij betaalt niets extra’s.