...

Een boek over fietsen? Op een website over wandeldingen… Yup! Een boek over fietsen, maar het is zoveel meer dan dat. Het is een boek over avonturen beleven, het leven nemen zoals het komt, omgaan met tegenslagen en ook ja ja, je voelt hem al aankomen, beren op de weg. De figuurlijke maar vooral ook de letterlijke. 

Beren op de weg

Beren op de weg is een boek van Gijs van Middelkoop. Gijs is een fietsman. Wat ik heb met wandelen, heeft hij met fietsen. Niet alleen het gedeelte van het zelf naar buiten gaan, maar ook het deel van het erover schrijven. Ok ok, terecht punt, Gijs heeft al 4 boeken geschreven over zijn avonturen en ik (nog) geen eentje. Maar verder klopt het wel. 

Gijs en zijn vriendin Aimée hebben op veel plekken op de aardbol gefietst – dwars door de USA, coast-to-coast door Australië, een grote rondrit door Japan en diverse tochten in Europa. In het boek Beren op de weg neemt Gijs de lezer mee naar Canada en Amerika, verspreid over twee verschillende reizen. Dwars door de Rocky Mountains. Met alle uitdagingen van dien.

Beren op de weg

Fiets dwars door de Rocky Mountains

Gijs van Middelkoop en zijn vriendin Aimée gaan weer fietsen! Dwars door de Rocky Mountains deze keer, in Canada en de USA. Tijdens het eerste deel van hun reis moeten ze de weg nogal eens delen met hongerige beren. En dat zorgt voor de nodige complicaties. Een jaar later vervolgen ze hun tocht, maar dan duiken er hele andere beren op. Het is zelfs zo erg, dat de fiets tijdelijk aan de kant moet worden gezet. En net wanneer de rust een beetje terugkeert, barst het natuurgeweld los. Dan moeten ze alsnog alle zeilen bijzetten, om te voorkomen dat deze reis in een nachtmerrie eindigt… Gijs van Middelkoop is een begenadigd verteller, die zijn belevenissen op grootse wijze weet te verwoorden. Daarmee wordt Beren op de weg een spannend, onderhoudend en hilarisch boek.

De manier waarop Gijs de reis beschrijft, leest zo fijn weg. Hij neemt je mee langs alle hoogtepunten en dieptepunten van zijn avontuur. Beschrijft tot in detail hoe hij dingen beleeft en laat daarbij regelmatig zijn kwetsbare kanten zien. Uitdagingen gaan Gijs en Aimee niet uit de weg. Zo fietsen ze gewoon door berenland en komen ook oog in oog te staan met een beer. Maar ze denken wel goed na over die uitdagingen. Sommige zijn namelijk te groot en dan passen ze hun plannen aan. 

Beren op de weg zit vol met humor, cynisme en kwetsbaarheid. Het is alsof je achterop meefietst door de Rocky Mountains. Regelmatig heb ik hard gelachen om wat ik las. Het gebeurde ook dat ik zo nieuwsgierig was naar het vervolg van een belevenis, dat ik de tijd vergat tijdens het lezen. 

Door het lezen van dit boek werd het voor mij maar weer eens duidelijk: we kunnen onze reizen vooraf nog zo goed plannen, er kan altijd iets mis gaan. En dit geldt vooral voor het leven zelf. Het maakt niet uit wat je plant voor over 5 minuten, 5 maanden of 5 jaar. Het kan altijd anders lopen, dan je had verwacht. Geniet dus vooral van wat het leven je voor de voeten gooit. Volgens mij heeft ooit iemand daar een mooie uitspraak voor bedacht. Iets met Wen life gives you lemons…

Dus ja Beren op de weg gaat over fietsen. Fietsen door de Rocky Mountains. Maar toch is het een absolute aanrader voor wandelaars om te lezen. Vooral wanneer je houdt van het lezen van reisavonturen, grenzen verleggen, omgaan met tegenslagen en genieten van wat het leven je geeft!

Meer boekentips

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

Deel deze wandeling op Pinterest

beren op de weg
beren op de weg
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!