...

Alweer een schitterende uitgave van Uitgeverij Fjord. Een boek in de, ondertussen, bekende look én feel. Deze staat vol tips voor weekenden weg in het groen. Overnachtingsplekken in de mooiste natuur. 

“Slapen onder een oneindige sterrenhemel, gewekt worden door vrolijk vogelgekwetter, het gras voelen onder je blote voeten, de geur van een dennenbos opsnuiven, wegdromen met een blik op de groene horizon.”

In dit boek geven Lisette Schmidt en Toni De Coninck tips voor weekenden weg in het groen op twaalf verschillende plekken in Nederland en België. Maar liefst 55 unieke logeeradressen  worden besproken in bekende en onbekende natuurgebieden. 

In Nederland bespreken Lisette & Toni slaapplaatsen in Twente & Salland, Gorsselse Heide, Veluwe, Beemster & Eilandspolder, Groningen, Noord-Limburg, Maasland & Voerstreek en Texel. 

De belevenissen in het groen

Per gebied bespreken de auteurs een aantal bijzondere overnachtingsplekken. De overeenkomst tussen de plekken? Ze liggen allemaal in het groen en zijn perfect voor een weekend weg. Van B&B’s die net even anders zijn, tot mooie boutique hotels en zelfs een leuke stay okay. Voor elk logeeradres geven ze mooie foto’s, wat info over het ontstaan of de eigenaren. De contactgegevens, praktische informatie of prijzen worden niet genoemd.

Het gaat de auteurs vooral om de beleving. Ze praten over de leuke dingen die ze hebben meegemaakt tijdens hun eigen verblijf. Over de geuren en kleuren van de omgeving, de uitzichten en avonturen. Lisette & Toni laten je verliefd worden op elke plek die ze omschrijven. 

Waar wil ik heen?

Zoals jullie allemaal weten heb ik een liefde voor de Veluwe. Ik ben zelfs bezig om er mijn thuis van te maken. Als ik nu een weekend in het groen zou moeten kiezen, dan zou één van de keuzes zijn om te overnachten in het huisje van Slapen in het bos. Op een idyllische plek , aan een zandweg midden in het bos. 

Texel, daar ben ik nog nooit geweest, maar de eilanden staan hoog op mijn verlanglijst. Als ik mag kiezen uit de logeerplekken die de auteurs op Texel aanraden, dan ga ik voor ’t Woutershok, een natuurcamping in het hart van het duinbos. Ik wil wakker worden van het geluid van de vogels en douchen met uitzicht op het bos. 

Weekenden in het groen

Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat er allerlei soorten overnachtingsplekken worden omschreven. Het gaat om creatieve en unieke plekken, die net dat beetje meer groen geven. Alles is beschreven in het boek op een manier die mij ertoe doet verlangen dat ik er nu heen kon rijden. De schitterende fotografie draagt hier ook aan bij. 

Als ik dan één minder positief ding moet noemen, dan is het dat er maar 7 gebieden in Nederland en 5 in België genoemd worden. Ik snap dat je geen logeeradressen door heel Nederland kunt omschrijven en snap dat er keuzes zijn gemaakt. Dus kan ik alleen maar hopen dat er snel een deel 2 uitkomt met nog meer logeeradressen in mooie gebieden 😉

Deel deze wandeling op Pinterest

weekenden in het groen
weekenden in het groen
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!