...

In het boek Wandelen op de rand van bos en boerenland deelt Rob Wolfs 20 van zijn Trage Tochten in Overijssel en Gelderland. Nergens is de afwisselingen tussen bospaden en boerenlandwegen zo groot en mooi als in het Oosten van Nederland. In dit boek verzamelde Rob Wolfs de mooiste routes van 10 tot 17 kilometer. 

Trage Tochten

Trage Tochten zijn wandelroutes voor liefhebbers van onverhard wandelen. Bij het samenstellen van een Trage Tocht is het aandeel onverhard onze belangrijkste leidraad. We hanteren als minimum 70% onverhard per wandeling. ‘Zandpadgarantie’ noemen we dat. Er zijn maar liefst meer dan 550 Trage Tochten verdeeld over heel Nederland met een lengte tussen de 5 en 22 kilometer. 

Een groot deel van de Trage Tochten vind je in landelijk Nederland, ver weg van de hectiek. Je wandelt door natuurgebieden, in het boerenland, langs de waterkant. Liefst zoeken we daarbij de randen op, want daar is doorgaans het meest te zien.

Landgoederen Colckhof en Alerdinck

Uit dit boekje maakte ik een eerste wandelroute van 10 kilometer over de Landgoederen Colckhof en Alerdinck. Via de omschrijving uit het boek, samen met een GPX bestand dat ik downloadde van wandelzoekpagina.nl, dwaalde ik over de vooral onverharde paden. 

In het boek staat een klein kaartje van de route en een uitgebreide omschrijving van waar je heen moet. Hier en daar geeft Rob nog wat achtergrondinformatie over de omgeving. Wat mij betreft had er wat meer historie of informatie in gemogen over de zaken die je onderweg tegenkomt. Maar aangezien het boekje mee moet tijdens het wandelen, en dus niet te dik moet zijn, is de informatie beperkt. Gelukkig is thuis na de wandeling alles op te zoeken op het internet. 

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Wandelen op de rand van bos en boerenland is uitgegeven door uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Het is een uitgeverij gespecialiseerd in wandelgidsen. Gidsen met Trage Tochten, Lange-afstands-wandelingen, stadsgidsen en streekgidsen. Voor elke regio kun je terecht op de website van deze uitgeverij. 

Meer boekreviews

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!