...

De 3 bestaat niet, daar begon het mee. Een kort en grappig boek over de avonturen van Gerbrand Bakker, tijdens zijn pogingen om wandelroute 1 in de Eiffel, Duitsland, opnieuw te voorzien van markeringen. Hij neemt je mee langs zijn frustraties, verbazingen, meerdere pogingen en niet te vergeten al zijn buren. Maar hier begon het dus mee, mijn kennismaking met de Van Oorschot Terloops reeks.

De Van Oorschot Terloops Reeks

Deze reeks bestaat uit heel veel kleine en korte boeken, waarin de schrijvers je meenemen op hun wandelavonturen. Elk boek wordt geschreven door een andere schrijver, met andere redenen om te gaan wandelen. Andere locaties waar de wandelingen plaatsvinden, al komt de regio Amsterdam regelmatig voor, en andere avonturen die ze beleven. Wat alle boeken gemeen hebben is dat ze snel weglezen en soms wat filosofisch geschreven zijn. 

De meest recente exemplaren uit de reeks zijn, ten tijde van het schrijven van dit artikel, nog niet uitgebracht. De 3 bestaat niet is het ‘oudste’ boekje, al stamt die pas uit 2020. Uit de Van Oorschot Terloops Reeks heb ik tot nu toe twee boeken gelezen. Naast de eerder genoemde De 3 bestaat niet, las ik ook Bergje.

Bergje

In Bergje neemt Bregje Hofstede je mee naar de Sass Songher in de Dolomieten. Een berg die zij als kind zijnde vaak beklom. Nu gaat ze als volwassene terug met haar rugzak vol herinneringen. Bregje beschrijft de berg vanuit haar kindertijd en dus ook kinderogen. Hoe magisch het toen allemaal was en hoe anders het nu is als volwassenen. Ook dit boekje is klein maar fijn.

Nog 10 in de reeks

Er staan nog tien ongelezen boeken in de reeks van Van Oorschot Terloops. Boeken die ik aan mijn bucketlijst toevoeg. Het prettige aan deze boekjes is, dat je ze heel makkelijk even tussendoor leest. Het zijn dikke pillen of langdradige, zware verhalen. Tussen alle andere boeken door kom ik vast en zeker aan deze nog ongelezen delen toe. 

Meer wandelboeken

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

Deel deze wandeling op Pinterest

van oorschot terloops
van oorschot terloops
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!