...

Ken je dat? Dat gevoel dat er niets of niemand is die je in de weg staat. Dat gevoel dat je niet hoeft te voldoen aan andermans verwachtingen en wensen. Dat gevoel dat je precies datgene doet dat je heel graag wilt. Het is dat gevoel dat je nooit van je leven meer vergeet en dat je keer op keer wilt ervaren. 

Voor avonturiers en ontdekkingsreizigers

Liggend op mijn bed in mijn kleine slaapkamertje reisde ik naar Wonderland met Alice, naar Narnia door de kledingkast en naar Zweinstein met de stoomtrein. Toen ik ouder werd ging op weg naar Mordor met Frodo en maakte kennis met dwergen en elven in de fantasy boeken van mijn vader. Nu verdwijn ik het liefste met Tim Voors naar Lapland, ga op avontuur met Tamar in Mongolië en trek langs de Engelse Zuidkust met Raynor Winn. 

Dat ultieme gevoel van vrijheid haal ik al mijn hele leven uit de avonturen in mijn boeken. Hoofdpersonen die niet hoeven op te komen draven bij een 9-5 baan, geen moetjes en verplichtingen ervaren. Ze gaan waar ze willen en wanneer zij dat willen. Het zijn avonturiers en ontdekkingsreizigers. Maar… is dit dan niet voor mij weggelegd? Voor jou, de buurman en de slager?

Voor jou, mij en iedereen

Jawel! Dit gevoel is voor iedereen weggelegd. Het afgelopen jaar heb ik ervaren dat ik die vrijheid ervaar in kleine dingen. In dat idee van alleen op de wereld zijn tijdens mijn wandelingen. In het ondernemerschap voor mijn website. In het kunnen gaan en staan zonder overleg met wie dan ook. En ik hoef daarvoor niets groots of ver weg te ondernemen. Ik hoef voor dat gevoel niet naar het einde van de wereld, maar ervaar het al als ik in mijn eigen auto over de snelweg zoef naar een volgende wandeling.

Terwijl ik dit schrijf voel ik het. Na een wandeling door de Maashorst zit in ik één van de leukste boshutten die ik ken. Buiten waait de wind en de regen slaat tegen de ramen. Binnen brandt de openhaard, staat de muziek aan en om mij heen hoor ik het geroezemoes van andere gasten. Met mijn laptop en een kop koffie. Dat is voor mij het gevoel van ultieme vrijheid… schrijven waar en wanneer ik maar wil. 

Waarin vind jij dat gevoel?

Wat is voor jou ultieme vrijheid? Wanneer voel jij je vrij van alle verwachtingen, verplichtingen en to do’s? Dat is hetgene dat je wat vaker in je leven mag toelaten. En dat is niet altijd makkelijk, dat weet ik. Toch is het zo belangrijk om jezelf dit te gunnen. Het kan ook zijn dat je helemaal niet weet wat je dat gevoel geeft. Dan is het misschien leuk om dat te gaan uitvogelen. 

Meer dagboek verhalen

Dagboek van een wandelaar #10: de Meet & Greet

Dagboek van een wandelaar #10: de Meet & Greet

Het is 22 november 2022 wanneer er een berichtje binnenkomt op mijn Instagram account. “Hoi Mascha, graag nodig ik je uit voor de Wandel.nl Inspiratiedag op vrijdag 3 februari. Ik ben benieuwd of het je lukt om aan te sluiten.”  Ik lees het bericht nog een keer… Wordt...

mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!