...

“Ik wil weleens weten wie ik nog meer ben en ervaren hoe het leven in vrijheid is als er niets meer ‘moet’ en mijn dag niet vierentwintig uur is volgebouwd. Bovendien wil ik me opnieuw verbinden met mijn hart, het kind in mijzelf en de schoonheid van de natuur.”

Het zijn de eerste woorden in het boek Pelgrim. Een boek dat vanaf de eerste pagina iets in mij losmaakt. De vlotte manier waarop Hans Peter Roel zijn woorden aan elkaar weeft, maar ook de rake woorden die hij gebruikt… Het boek grijpt mij vanaf het begin. Het doel dat Hans Peter zichzelf heeft gesteld voor deze trip, die voel ik.

Nog een boek over de Camino

Pelgrim is het vijfde boek dat ik lees over de wandeltocht naar Santiago de Compostela. Maar Hans Peter Roel is de eerste schrijver die mij emotioneel raakt met zijn reis. Hij wil terug naar zichzelf. Door het leven is hij veranderd in een pleaser, die overal ja op zegt. In iemand die zichzelf continu wegvaagt. Tijdens zijn pelgrimstocht gaat Hans Peter Roel op zoek naar zichzelf. Naar het kind in zichzelf en de volwassene die hij wil zijn.

Wijsheden en levenslessen

Elk hoofdstuk beslaat een wandeldag waarin Hans Peter Roel vooral ingaat op de omgeving, wat dit met hem doet en de bijzondere gesprekken met andere pelgrims. Elke dag vraagt hij aan andere wandelaars naar hun levenslessen en noteert deze in een rood notitieboekje. De mooiste levenslessen en wijsheden komen langs. Wijsheden die zowel Hans Peter Roel als mij aan het denken zetten. 

“Hoe het precies werkt weet ik niet, maar ik bezit het talent om een groot aantal mensen diep te raken met mijn boeken. Dat talent mag ik niet verkwanselen en moet ik koesteren.” 

Regelmatig raak ik emotioneel tijdens het lezen. Met zijn zoektocht naar zichzelf ontdekt Hans Peter Roel dingen aan zichzelf die behoorlijk confronterend zijn voor hem en herkenbaar voor mij. Het is dus niet alleen een boek over de avonturen van een pelgrim. Het is een boek vol dingen om over na te denken. 

Het mooiste boek over de camino

Er is een leven voor en een leven na de camino. Hans Peter Roel is veranderd door zijn ervaringen als pelgrim. In het laatste hoofdstuk kijkt hij terug op wat de camino hem heeft opgeleverd. Alle dingen die hij in 2016, tijdens het wandelen naar Santiago, besloot te gaan doen veranderen of juist doen komen voorbij. Wat hij heeft gedaan of juist niet, laat ik hier in het midden. Ik ga het einde van het boek natuurlijk niet verklappen. Maar wat ik wel ga verklappen is: LEES DIT BOEK!

Stoere wandelvrouw

Pelgrim

In dit boek beschrijft Hans Peter Roel zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Deze voettocht verandert langzaam van een slopende onderneming in een spirituele reis, waarin hij bijzondere mensen ontmoet, zichzelf beter leert kennen en eeuwenoude wijsheid ontdekt. Wandel met Hans Peter mee en lees over het gevecht met zichzelf en de elementen.

Meer boeken

Boekreview | De mooiste plekjes in Drenthe

Boekreview | De mooiste plekjes in Drenthe

Drenthe, een prachtige provincie in het noordoosten van Nederland, is de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Wat maakt Drenthe zo mooi? Nou, om te beginnen zijn er eindeloze bossen en schitterende natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen. Dan zijn er...

Deel deze wandeling op Pinterest

Pelgrim Hans Peter Roel
Pelgrim Hans Peter Roel
mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!