...

Martin en Zoë zijn beiden op zoek naar iets… of misschien wel op de vlucht voor iets. De ene Amerikaans en de andere Engels. Ze besluiten allebei om de Camino te wandelen, van Cluny van Santiago. De lange Camino. Onderweg komen ze zichzelf tegen en elkaar. Samen met andere wandelaars maken ze herinneringen en beleven ze avonturen. Ze delen elkaars uitdagingen en toekomstdromen.

Graeme Simsion en Anne Buist zijn getrouwd en beide schrijver. Ze liepen ooit samen de lange Camino van Cluny naar Santiago de Compostela. Op basis van dit avontuur, besloten ze samen een roman te schrijven, zich afspelend op deze lange Camino.

Ik heb al veel boeken gelezen van mensen die de Camino naar Santiago wandelen, maar dit boek is anders. Dit boek is namelijk fictief en dus niet waargebeurd. Het boek leest dus weg als een roman, wat het, wat mij betreft, gelijk ook minder avontuurlijk maakt. Het leuke aan de waargebeurde wandelavonturen vind ik het ongepolijste aan de verhalen. Ze zijn geschreven alsof ik er zo in kan stappen. Zo mee kan wandelen.

Camino van Graeme Simsion en Anne Buist is een romantisch boek, waarbij het verhaal van ik hou van jou en blijf je trouw iets te voor de hand liggend en dramatisch omschreven is. Maar ondanks dat heb ik genoten van het boek. Het is heerlijk geschreven en er zit een goed tempo in de wandeling. Het verhaal vervalt niet in ellenlange filosofische betogen of pagina’s vol met hersenspinsels van de wandelaars. 

Wat dit boek ook anders maakt dan andere verhalen over de Camino, is dat Martin en Zoë de Camino wandelen vanaf Cluny en daarmee de lange variant wandelen. Voor een deel wandelen ze ook niet het traditionele pad, maar een route deels langs de kust. Het is leuk om te lezen over de landschappen die ze passeren tijdens dit lange wandelavontuur. 

Wil je een boek lezen over een langeafstandswandeling, die net even anders is dan alle andere, dan is Camino van Graeme Simsion een leuk boek om te lezen. Net als zijn eerdere boeken, leest ook deze leuk weg. En laten we eerlijk zijn, wanneer het thema van een boek wandelen is, dan is het al snel goed toch?

Meer boekreviews

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

error: Content is protected !!