...

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken als de Weekend Weg Wandelgids van Claudia Straatmans. Een boek vol met tips voor weekendjes weg, omschrijvingen van wandelroutes, overnachtingsplekken en eettentjes. 

Weekend Weg Wandelgids

Dit boek, de Weekend Weg Wandelgids, is het derde boek van Claudia Straatmans. Het derde boek over wandelen. In dit boek staan twintig weekendjes weg beschreven door heel Nederland en één in België. Elk hoofdstuk beschrijft een wandelweekend met hierbij omschrijvingen van routes en tips om te eten en te slapen. Claudia omschrijft het boek als een praktische gids, voorzien van overzichtelijke kaarten en vol tips en tricks.

Stylish verantwoord of gewoon comfortabel?

Ik ben een wandelaar die gaat voor comfort en goed zittende materialen. Niet voor stylish verantwoord. Heel eerlijk is dit ook de reden dat ik de eerste boeken van Claudia nooit heb gelezen. Ik kan ‘niks’ met teksten als dit boek kun je makkelijk meenemen in je stylish rugzak. Maar gelukkig zijn er miljoenen mensen en is iedereen anders. Wat ik niet belangrijk vind is voor anderen misschien wel belangrijk. Wanneer ik hier doorheen lees, heb ik een boek voor mij waar een aantal leuke tips en ideeën in staan, waar ik enthousiast van wordt.

Een beetje van alles

De Weekend Weg Wandelgids is opgedeeld in wandelweekenden. Elk weekend beschrijft een locatie in Nederland met hierbij tips en tricks. Wat ik fijn vind is dat de wandelroutes van leuke lengtes zijn. De meeste routes zijn tussen de 5 en 15 kilometer. Tussen de routes staan verwijzingen naar waar je meer informatie kunt vinden over het gebied en meer routes. Daarnaast omschrijft Claudia met wie ze een weekend weg is, bij wie ze logeert en geeft ze lijstjes voor eetadresjes. Het leest soms wat weg als dagboek.

Hierdoor ontstaat er een boek met een beetje van alles. Een beetje wandelroutes, een beetje eten en een beetje slapen. En eigenlijk, voor mij, net niet genoeg. Er staan veel teksten in, maar niet veel foto’s. En dat laatste heb ik als visueel ingesteld persoon wel nodig voor het krijgen van een gevoel. Na het doornemen van het boek heb ik dan ook geen goed beeld van de wandelroutes die Claudia heeft gelopen. Wat mij betreft hadden er maar tien weekenden in het boek hoeven staan en net meer informatie. Foto’s bij de tips voor locaties of eettentjes misschien. 

Alle boeken van Claudia

Meer boekreviews

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | De mooiste plekjes in Drenthe

Boekreview | De mooiste plekjes in Drenthe

Drenthe, een prachtige provincie in het noordoosten van Nederland, is de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Wat maakt Drenthe zo mooi? Nou, om te beginnen zijn er eindeloze bossen en schitterende natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen. Dan zijn er...

mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Wandelroutes en toegankelijkheid van gebieden verandert nog wel eens. Wandeldingen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het veld. Check voor je op pad gaat altijd de website van de (natuur)beheerder.
Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!