...

Twee boeken in één jaar met de titel Wandellust. Ik heb ze allebei besteld en gelezen en moet toegeven… ik heb een duidelijke favoriet. Het boek Wandellust van Cynthia Schultz. In mei van 2020 verscheen dit boek vol met inspiratie voor wandelplekken, tips rondom horeca en wandelspullen.

Het boek van Cynthia grijpt mij vanaf het eerste natuurgebied. het is geen boek van routes, kilometers en gekleurde paaltjes. Het is wel een boek vol ideeën voor mooie vaak voor mij nog onbekende natuurgebieden. Per gebied geeft Cynthia tips voor pauzemomenten en bijzondere spots die je tegenkomt. Elk gebied omschrijft ze vanuit haar gevoel. Het gaat niet om wat ze ziet, maar om wat ze hoort, ruikt en voelt. Het is zo net alsof je met haar mee wandelt. 

Wadellust Cynthia Schultz
Wadellust Cynthia Schultz

Tussen de natuurgebieden door vertelt Cynthia meer over wandelen. Waarom is wandelen gezond? Wat heb je nodig aan kleding en materialen? Waar vind je leuke overnachtingsplekken? Ze geeft tips hoe je meer stappen per dag kunt zetten in je drukke planning. Ze vertelt over vogelen, Cabiner.co, wandelmeditaties en wandelen met kinderen. 

Het is een perfect boek voor de huidige tijd. Het is schitterend vormgegeven met mooie foto’s en wat dikker papier. Het is dus echt een cadeautje om te lezen. Omdat de natuurgebieden niet standaard zijn is het voor mij een bron van inspiratie en ik vermoed voor jou ook. Ik heb gewoon zin om naar buiten te gaan 🙂

Ik vind dit boek een absolute must have als je van wandelen houdt. Inspiratie, tips en een flinke dosis positiviteit. Alles zit in dit boek. En doordat de hoofdstukken bestaan uit korte stukjes tekst is het ook nog eens heerlijk weglezen. Dus mocht je iets zoeken als cadeautje voor iemand of voor jezelf? Koop dit boek! 

Cynthia Schultz is bekend als blogger in de beautyproducten. Na jaren schrijven over beautyproducten schrijft ze tegenwoordig op haar site cynthia.nl over alles dat haar bezighoudt. 

In haar drukke planning is zij de laatste jaren wandelen in gaan zetten als ontspanning en voor haar gezondheid. Elke dag wandelt ze minimaal 10.000 stappen door de mooiste gebieden. Met dit boek wil ze mensen inspireren ook naar buiten te trekken. 

Wadellust Cynthia Schultz

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

Wadellust Cynthia Schultz

De wandellust van Cynthia Schultz

In haar boek Wandellust laat lifestyleblogger Cynthia je zien hoe leuk wandelen is. Wandellust is een heerlijk inspiratieboek vol prachtige wandelplekken. Denk je bij wandelen aan wandelschoenen, windjacks en stokken? Er is meer! Wandelen is óók heerlijk als je er geen sport van maakt. Het is eenvoudig, je hebt er weinig voor nodig en het kan overal. Je hoofd waait leeg en lopen is goed voor lijf en brein. Wandelen is makkelijk te integreren in je dagelijkse leven, en hoe heerlijk is het om Nederland te voet te ontdekken? Krijg jij al #wandellust?

Misschien vind je dit ook wel leuk

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

Boekreview | Wanderlust Scandinavië

De laatste jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar Scandinavië ontwikkeld. De ruige natuur, de rust en dat alles niet ver van huis. Dit is de reden dat ik heel graag door het boek Wanderlust Scandinavië wilde bladeren. En na een middag bladeren en lezen ben ik nog...

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Boekreview | Weekend weg Wandelgids

Wandelen heeft mij de afgelopen jaren heel veel gebracht. Van meer blijdschap tot een netwerk van lieve mensen om mij heen. Maar ook de ontdekking van Nederland. Door mijn avonturen leer ik steeds een extra stukje Nederland kennen. Dat is wat mij aantrekt in boeken...

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!