fbpx

2020 was een jaar vol bijzonderheden: mooie wandelingen, mijn bedrijf  ingeschreven bij de KvK, thuiswerken, tientallen maatregelen en twee lockdowns.

Een jaar van uitersten: dingen niet mogen en vooral nog wel kunnen genieten in en van de natuur. 

Voor mij als alleenstaande vrouw een jaar van ups en downs. Lastige tijden doordat ik veel vrienden niet zie, maar ook van extreem mooie ontmoetingen met wilde dieren, zoals met de eekhoorns op de Sallandse Heuvelrug en de edelherten op de Veluwe. 

En nu we 2020 achter ons laten en 2021 haar deur voor ons opent komen er vast en zeker nog heel wat nieuwe ontmoetingen aan. Maar eerst kijk ik nog heel even met jullie terug op mijn top 9 (in willekeurige volgorde) aan foto’s van 2020.

Mijn top 9 foto's 2020

Stiltegoed

Deze foto maakte ik tijdens de hittegolf van 2020, bij zonsopkomst, op Stiltegoed (Delft). Een piepklein gebied waar rust, stilte en mindfulness centraal staat.

Het was voor mij een magische ochtend. Zelden heb ik zo’n mooie en indrukwekkende zonsopkomst mee mogen maken. Iets dat heel veel in mij losmaakte en deze foto geeft dat super goed weer. Net als de tekst op het bord. Het was een magische ochtend op Stiltegoed.

 

Amerongse bossen

Een wandeling door de bossen is één van mijn favoriete bezigheden. Het idee dat veel van de bomen al tientallen, en soms honderden, jaren daar staan is voor mij bijzonder.

Deze foto nam ik tijdens een wandeling door de eeuwenoude Amerongse Bossen.  Middenin de herfst en dus kleurden de bossen schitterend. Een wandeling om niet te vergeten.

Mijn top 9 foto's 2020
https://www.wandeldingen.nl/magie-en-stilte-op-stiltegoed/

Landgoed Duivenvoorde

Dit landgoed ligt tussen Leidschendam en Voorschoten. Elk jaar staan er tientallen vliegenzwammen op het landgoed en dit is mijn all time favorite paddestoelenfoto die ik ooit heb gemaakt. Het was een heerlijke zonnige vrijdagochtend en de lichtomstandigheden waren fantastisch!

Bekijk alle foto’s die ik hier maakte >>

Grote grazers

Ik fotografeer heel graag dieren en om tijdens een wandeling dieren tegen te komen is dan ook altijd een bijzonder moment. Ook als het gaat om semi wild zoals deze Schotse Hooglander.

Deze foto nam ik op Lentevreugd, een favoriet gebied voor fotografen, aangezien er op een klein gebied een kudde van tientallen koeien leeft. Je komt er dus altijd eentje tegen.

De foto vind ik zelf zo mooi en sereen. Klinkt misschien gek, maar de weglopende koe staat voor mij voor de eindigheid van situaties, dagen, levens… Het zorgt voor de realisatie dat je moet genieten van elk moment, hoe klein of kort ook! 

Lees meer over Lentevreugd >>

Mijn top 9 foto's 2020
Mijn top 9 foto's 2020

Munnikenland

Dit gebied, op de grens van Maas en Waal, ontdekte ik doordat ik via Instagram kennismaakte van André, toezichthouder van de grote grazers. 

Tijdens mijn tweede wandeling door dit gebied kwamen alle kleine kuddes van paarden waren samen en dat betekende… een hengstenbal. Deze foto geeft heel goed weer hoe rumoerig het die avond onder de hengsten was. 

Het vakantiehuisje

Vrienden van mij hebben een vakantiehuisje aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. In 2020 mocht ik meerdere keren dit huisje gebruiken. Wat een geluk!

Het huisje staat in het bos en rondom leeft er van alles: hazen, vogels en eekhoorntjes. Tijdens mijn laatste bezoek kwamen drie eekhoorntjes mij elke dag gedag zeggen. Deze foto staat voor de mooie tijd die ik in het vakantiehuisje heb mogen hebben in 2020.

Mijn top 9 foto's 2020
Mijn top 9 foto's 2020

De veluwe

Voor mij een bijzonder gebied in Nederland. Mijn ouders namen mij en mijn zus vroeger vaak mee naar de Veluwe voor vakanties en wandelingen. Ik kan wel zeggen dat ik een band heb met dit gebied.

Ik ben in 2020 dan ook heel vaak op de Veluwe geweest. Veluwezoom, Planken Wambuis, NP De Hoge Veluwe en het Deelerwoud.

Tijdens een wandeling door het Deelerwoud stond ik binnen 5 minuten oog in oog met deze beauty. Ontmoetingen met wild maken een wandeling altijd net even dat beetje meer bijzonder.

Gedurende deze wandeling kwam ik 3 keer een wild zwijn tegen, twee keer edelherten, een ree met jong en een damhert. Met andere woorden een bijzondere wandeling en deze foto is het bewijs!

Bloemenfotografie

Fotograferen van bloemen en bijtjes vind ik super rustgevend. Vaak schijnt de zon en geniet ik van de buitenlucht.

Om bloemen te fotograferen bezoek ik in het voorjaar en de zomer vaak Trompenburg in Rotterdam en de Botanische Tuin in Utrecht. Deze foto maakte ik in Utrecht. Het was een super warme dag en deze zonnenbloem staat symbool.

Mijn top 9 foto's 2020
Mijn top 9 foto's 2020

Wild spotten

Zoals ik eerder al schreef kom ik graag op de Veluwe. De natuur is er schitterend, maar mij gaat het ook om de kans om wild te spotten

Zo ook dit edelhert. Het was in de zomer en zoals je kunt zien verliest hij de huid van zijn gewei. Nog twee maanden en dan start voor hem de bronsttijd.

Pin It on Pinterest

Share This