...

Het is 22 november 2022 wanneer er een berichtje binnenkomt op mijn Instagram account. “Hoi Mascha, graag nodig ik je uit voor de Wandel.nl Inspiratiedag op vrijdag 3 februari. Ik ben benieuwd of het je lukt om aan te sluiten.”  Ik lees het bericht nog een keer… Wordt ik echt uitgenodigd door de KWBN? Wat leuk! Ja natuurlijk ben ik erbij!

Bekende en nieuwe kennismakingen

En toen was het 3 februari 2023. Een dag die voelt als een schoolreisje: heel leuk maar ook een beetje spannend. We hebben allemaal een lijstje gekregen van de vijftien  account die zijn uitgenodigd voor deze dag. Het is een groep mensen die ik soms al eens eerder heb ontmoet (twee dames), met wie ik regelmatig berichten uitwissel via dm (negen dames en heren) en accounts die ik nog niet ken (drie heren). Ik ga deze dag dus heel veel mensen voor het eerst ontmoeten. Het voelt als een grote Meet & Greet.

Enthousiaste begroetingen

Vanaf het eerste moment op de parkeerplaats is er een hele hoop herkenning. Ondanks dat ik de meeste mensen voor het eerst zie, voelt het direct alsof we al jaren met elkaar omgaan. Het is zo vertrouwd met mensen die allemaal hetzelfde doen en van hetzelfde houden: buiten zijn en wandelen. Er wordt enthousiast geknuffeld, gelachen en gezwaaid. 

Het is zo bijzonder om zoveel mensen in één ruimte bij elkaar te hebben, die allemaal houden van hetzelfde. De energie die uit de ruimte popt is enorm. De hele dag stond in het teken van mensen leren kennen, bijpraten, inspiratie uitwisselen en lachen. En wat was ik in mijn element. Ideeën uitwisselen, samenwerkingen bedenken en vooral nieuwe wandeldates plannen. Ik voelde mij zo op mijn gemak tussen deze mensen. Het voelde soms als een grote vriendengroep. 

Dankbaar en gelukkig

In de auto terug naar huis laat ik de dag nog even passeren. Een warm gevoel verspreidt zich door mij heen en een brede glimlach breekt door op mijn gezicht. Wandelen heeft mij in de afgelopen jaren zoveel moois gebracht dat ik mijzelf soms gewoon even moet knijpen. Dankbaar en gelukkig rij ik over de A12. Dit soort dagen… daar kan ik wekenlang op teren qua energie en inspiratie.

Meer dagboekverhalen

Dagboek van een wandelaar #9: ultieme vrijheid

Dagboek van een wandelaar #9: ultieme vrijheid

Ken je dat? Dat gevoel dat er niets of niemand is die je in de weg staat. Dat gevoel dat je niet hoeft te voldoen aan andermans verwachtingen en wensen. Dat gevoel dat je precies datgene doet dat je heel graag wilt. Het is dat gevoel dat je nooit van je leven meer...

Dagboek van een wandelaar #8: zonsopkomst op het zand

Dagboek van een wandelaar #8: zonsopkomst op het zand

Wandelen met zonsopkomst het is voor mij het meest magische avontuur dat ik kan beleven. Opstaan wanneer mijn hele appartementenblok nog slaapt en wegrijden in het donker. Onlangs ging ik nog op avontuur naar het Hulshorsterzand op de Veluwe. Ik wilde per se op de...

mascha

Over mij

Hoi, ik ben Mascha en ik ben dol op wandelen… en schrijven. Dat is dan ook precies de reden dat ik mijn wandelavonturen graag met jou deel. Je vindt hier inspiratie voor natuurgebieden en wandelroutes, tips voor o.a. solowandelen en gratis downloads. Vragen? Neem gerust contact op >>

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

BoekenBoeken
error: Content is protected !!