...

Welkom bij deel twee van Mascha in 73 vragen. Een manier om jullie kennis te laten maken met de vrouw achter de blogs. Heb je deel 1 nog niet gelezen? Vergeet deze dan ook vooral niet.

Voor nu… veel plezier met deel 2.

38. Als je van leven zou kunnen ruilen voor één dag, met wie zou je ruilen?
Een kijkje nemen in het leven van een fulltime blogger en leren hoe zo’n dag eruit ziet, waar inkomsten vandaan kunnen komen etc. Dat is wat ik heel graag zou willen doen. Er zijn verschillende bloggers die ik volg momenteel. Reizigsters, wandelaars etc. Mensen die vrij en avontuurlijk ingesteld zijn. Past mij dit ook?

39. Wat is een ding dat je heel graag zou willen, maar nooit hebt gedurfd?
Nou dat is voor mij ondertussen een makkelijke vraag. Maar dat komt doordat ik al jaar bezig ben met oa die vraag. Datgene dat ik nooit heb gedurfd en zo graag zou willen, is reizen over de wereld. Reizen naar Afrika, Australië, Noord-Amerika, Canada, IJsland, Schotland. Er staan heel veel plekken op de bucketlist. Ik durfde dit nooit en bleef bij het vertrouwde ‘niet op vakantie gaan’. Maar nu wil ik en moet ik helaas door de Coronacrisis nog even geduld hebben 😉

In januari 2020 besloot ik dat het genoeg was en boekte ik een groepsreis naar Zuid-Afrika. Ik wil wild spotten, wandelen over de vlaktes en de zon ergens anders op zien komen. Helaas door Corona ging de reis in 2020 niet door en is het even de vraag of 2021 door kan gaan, maar… wat in het vat zit verzuurd niet. 

40. Wat is dat ene dat je graag had willen weten op je 19e? 
Dat het leven bestaat uit ups en downs. Dat je niet kunt genieten van zonneschijn zonder te weten hoe de regen voelt. Ik heb jarenlang opgebokst tegen verdrietige gevoelens, angst en/of pijn. Dat moest gelijk weg en ik moest een oplossing vinden. Bijvoorbeeld in het ziekteproces van mijn vader. Zelfs als de artsen niets voor hem konden doen, dan was ik in mijn hoofd aan het malen om het op te lossen. Want dat nare gevoel dat ik had, doordat hij zich naar voelde, dat moest weg.

Ik heb mezelf ondertussen veel meer aangeleerd om te accepteren wat is. En ja dat doet soms pijn, maakt verdrietig of angstig, maar het is wat het is. Neem de Corona-periode. Ik mis echt wel mijn vrienden en mijn sociale leven, maar ik kan de situatie niet veranderen. Ik ga niet over de maatregelen en dus accepteren dat dit de regels zijn. Dat geeft rust en kost mij veeeel minder energie 😉

 41. Naast je telefoon en portemonnee, wat zijn nog meer onmisbare spullen in je handtas?
Nou die is makkelijk, mijn sleutels. Als ik niet de deur uit ga voor mijn wandelingen dan heb ik niet meer nodig dan mijn telefoon en telefoonhoesje (daar zit alles in) en mijn (auto)sleutels. Tijdens het wandelen heb ik geen handtas bij mij, maar mijn rugzak. Kijk daar zit wel veel meer in: lensen, waterflesjes, boterhammen, lege vuilniszak etc.

Over Mascha

42. Als je geen marketeer zou zijn wat zou je dan doen?
De functie die ik beoefen voor mijn werkgever is eventmarketeer. Maar als ik dat niet zou zijn, dan zou ik fulltime blogger willen zijn. En laat ik daar nou naartoe willen werken met deze blog. Mijn droom, mijn doel. 

Nederland en de wereld te voet ontdekken en dit delen met de wereld. Delen waar je mooie wandelingen kunt maken. Waar je aan moet denken. Tips, tricks en een kijkje in mijn wandelleven te geven. Ooit gaat mij dat lukken, hoop ik.

43. Wat is iets dat je niet kunt doen? 
Ik geloof niet in iets niet kunnen doen. Ik denk dat iedereen, als hij of zij het echt wil, het ook kan. Ik geloof wel in kiezen om iets wel of niet te doen. Iets dat ik graag aan anderen overlaat is klussen in huis. Ik ben niet zo handig met hamer, boormachine etc en kies ervoor om dat over te laten aan andere mensen. 

44. Waar ging de beste vakantie ooit heen?
Afgezien van de Engeland reizen die ik eerder noemden, heb ik op mijn 15e een fantastische reis gemaakt. Niet echt een vakantie maar een uitwisseling met mijn middelbare school naar Canada. Het was een fantastische reis van 3 weken waarin we logeerden bij locals. We gingen naar school met onze Canadese vrienden en bezochten plekken als de Niagara watervallen, een baseball wedstrijd de BlueJays en de CN tower. Een reis die ik absoluut nog een keer wil maken, zonder de gastgezinnen en schooldagen dan natuurlijk haha

45. Wat is een stad waar je van droomt hem ooit te bezoeken?
Petra, de verborgen stad in Jordanië. Ik wil heel graag dat wereldwonder bezoeken en het land Jordanië leren kennen. Wakker worden onder de sterren in de woestijn en kameelrijden. Dat laatste deed ik in 2020 (voor de Coronacrisis) in Marokko en dat was zo gaaf!

46. Wat zit er altijd in je tas als je reist?
Mijn camera. Dat is voor mij een heel simpel antwoord. Geen reis zonder mijn camera. 

47. Je favoriete voedsel is?
Gosh ik ben echt een snoeperd en houdt enorm van lekker, maar helaas vooral slecht, eten. Mijn favoriete voedsel is komt van een super leuk en typisch Brits restaurantje in Den Haag, De Bok. Als ik weet dat ik daar heen ga, dan sla ik sowieso mijn lunch over. Ik kan echt genieten van Fish & Chips, Pies en vooral van de toetjes.

48. Wat is je favoriete dessert?
Nou mijn favoriete toetje is denk ik wel de warme appeltaart met custard en de Aunty Marie, allebei van De Bok. De eerste spreekt denk ik voor zich? 

De tweede is een toetje van brownie, slagroom, ijs en chocolade / tia maria saus. Oh echt om je vingers bij af te likken. Maar ook zo veel dat ik soms misselijk ben van het eten haha

Over Mascha

49. Favoriete snack??
Nou dat is een wat moeilijkere vraag want ik ben echt van de snacks en het snoepen. Wat ik het lekkerste vind is borrelnootjes of nibb-it chips. Maar echt, ook als je iets anders bij je hebt, dan mag je mij wakker maken hoor!

50. Welke film maakt je aan het huilen?
Welke film niet?! Ik kan serieus nog huilen bij een aflevering van Oprah Winfrey. Er hoeft maar iets moois of emotioneels te zijn en ik huil vrolijk mee.

51.  Wat is je favoriete film?
Ik ben verzot op twee verschillende genres: fantasy en kostuumdrama’s. Het zal je dan ook niet verbazen dat mijn favoriete films Pride & Prejudice en Lord of the Rings zijn. Als ik die films aanzet dan zit ik er helemaal in. Dat sta ik net zo hard te schreeuwen tegen Mr. Darcy als Elizabeth doet vecht ik samen met Sam en Frodo met de orks. 

52. Wat is een talent dat je graag zou hebben gehad?
Ik zou heel goed piano willen spelen. Lijkt mij zo gaaf om een instrument te kunnen bespelen en daar helemaal in op te gaan. Maar ook zingen in een koor of dansen zoals in de Step Up films. Fantastisch!

53. Wat is je favoriete sport?
Sporten???? Nee, ik ben niet van het sporten. Ik ben van het wandelen 😉

54. Wat is je favoriete band? 
Tussen 1992 en 2010 was ik verzot op Take That en Robbie Williams en dat is nog steeds mijn quilty pleasure. Nu heb ik niet echt één favoriete band, maar als de volgende bands of artiesten in Nederland zijn dan sta ik vooraan: Mumford & Sons, The Script, Imagine Dragons en Pink.

55. Wat is je favoriete fastfood bestelling?
Ik kom misschien maar 1x per jaar bij de McDonald’s, maar  als ik er kom, bestel ik altijd hetzelfde: grote friet, cheeseburger en kleine 7-up.

56. Wat is hetgene dat je over tien jaar niet meer zult doen? 
Ik hoop over tien jaar niet meer in de baan te zitten waar ik nu in zit voor mijn werkgever. Niet vanwege mijn werkgever, maar wel vanwege mijn dromen en wensen 😉

Over Mascha

57. Wat is het schattigste op aarde? 
Labrador puppies!!! Ik ben opgegroeid met honden en vanaf mijn 4e jaar waren dat labradors. Ik ben verliefd op dat ‘merk’ hond. De vriendelijkheid, lompheid en nieuwsgierigheid trekken mij aan. Onze laatste labrador was een zwart mannetje, Boyco. Ik heb alle trainingen met hem mogen doen en hij voelde dan ook als mijn maatje. Het verdriet was dan ook groot toen hij overleed na ruim 12 jaar. Nog steeds heb ik momenten dat ik hem wil roepen als ik bij mijn moeder de huiskamer inloop en dan ineens realiseer ik mij dat hij er al 8,5 jaar niet meer is.

58. Wat is je favoriete cocktail? 
Ik drink bijna geen alcohol eigenlijk. In de pub drink ik af en toe een cider en thuis een alcoholvrij biertje, maar dat is het eigenlijk wel zo’n beetje. Dus geen cocktails, geen parapluutjes of gekleurde drankjes.

59. Welke film maakt je het hardste aan het lachen?
Humor is niet echt het genre films dat ik kijk. Kan mij dus niet echt voor de geest halen welke film mij het hardste aan het lachen maakte.

60. Wat maak je voor avondeten?
Koken, niet mijn sterkste punt. Ik houd er ook niet zo van en dat komt waarschijnlijk vooral doordat ik alleen woon en dus ook alleen voor mijzelf kook. Maar sinds een paar weken bestel ik af en toe Hello Fresh en probeer ik nieuwe recepten uit. Daar kan ik dan wel weer van genieten. 

61. Waar bestaat je lunch meestal uit?
Dat verschilt per dag eigenlijk. Soms een boterham, andere keren iets met eieren of yoghurt.

62. Wat is je ontbijt? 
Ik ontbijt of met een fruit smoothie of met scrambled eggs. Ligt er een beetje aan of ik zin heb in warm of in koud 😉

63. Wat is het beste dat dit jaar gebeurd is?
Het is een lastig jaar geweest met het Corona-virus, maar er zijn zeker ook mooie dingen gebeurd. Eén van de beste dingen die zijn gebeurd is mijn inschrijving bij de KvK en het besef bij mij wat ik wil met mijn wandelblog. Het omgooien van mijn instagram account van fotografie naar wandelen en het creatieve proces dat loskomt.

Heerlijk om na te denken over wat ik allemaal kan delen met jullie, welke wandelingen ik kan maken, hoe ik meer mensen kan bereiken en wat ik voor moois kan maken om weg te geven. 

Over Mascha

64. Wat is je favoriete ding in de wereld? 
Niet echt een ding maar een mens, mijn nichtje van, nu, 8 jaar. Mijn all-time favoriete persoon. Met al haar grappen, grollen en buien. 

65. Wat is je favoriete kleur?
Groen. De kleur van mijn ogen, de muren in huis en de helft van mijn kledingkast. Maar ook de kleur van de natuur.

66. Welke kleur kleding draag je het meeste?
Als je mij dit 2 jaar geleden had gevraagd, dan was het antwoord absoluut zwart geweest. Ik droeg heel veel zwart. Maar in de zomer van 2019 heb ik mijzelf een kledingstijl- en kleuradvies cadeau gedaan. Hier kwam uit dat ik een herfsttype ben en dus pas bij de kleuren bruin, legergroen, oranje, roest, okergeel, goud en bordeaux rood. En sinds dat advies koop ik veel meer van deze kleuren en bijna geen zwart meer. 

67. Welke drie ‘woorden’ omschrijven jouw woonplaats? 

  • Klein maar fijn
  • Groen
  • Buur van Den Haag

68. Houd je van verrassingen?
Vroeger absoluut niet. Ik had een plan in mijn hoofd en er moest niets anders geregeld worden dan zoals ik het in mijn hoofd had. Tegenwoordig probeer ik dat meer los te laten en te genieten van de ‘verrassende’ kant van het leven. Maar nog steeds is het niet mijn favoriete kant.  

69. Wat is iets dat je op een harde wijze hebt moeten leren? 
Mijn grenzen bewaken. Ik moest hard om mijn gezicht gaan om erachter te komen dat ik moest leren nee te zeggen. 

70. Wat is iets waar je ‘klaar’ mee bent?
Het makkelijke antwoord is denk ik het Coronavirus. Maar dat is het wel datgene waar ik nu echt klaar mee ben. Vooral de bijkomende zaken zoals het alleen maar thuiswerken, geen restaurants en kroegen bezoeken, niet knuffelen met de mensen die ik lief vind en niet kunnen reizen.

71. Naar wie ga je als je verdrietig bent? 
Mijn moeder. Dat is de persoon bij wie ik altijd terecht kan. Of het nu gaat om iets dat mij blij maakt, een probleem of als ik verdriet heb.

72. Welke trend mag voor jou voor altijd verdwijnen?Het idee dat bellen of muziek luisteren via luidspreker in het openbaar normaal is. Ik hoef niet mee te luisteren met het gesprek van een ander in de tram. En de muziek van de jongen die langs fietst is niet voor mij bedoelt toch? Die vorm van geluidsvervuiling mag heel snel verdwijnen als het aan mij ligt.

73. Wat wilde je worden toen je 12 was?
Ik heb serieus waar geen idee. Voor zover ik weet heb ik nooit het idee gehad om dolfijnentrainster te willen worden of dierenarts. Deze laatste vraag zal ik dan ook helaas moeten ‘passen’.

Dank je wel voor het lezen!

Nou lieve mensen… dit ben ik in 73 vragen. Als je bij deze tekst bent aangekomen, dan heb je ze zeer waarschijnlijk allemaal gelezen. Chapeau!!

Mocht je na deze 73 nog meer vragen voor mij hebben, wat ik mij bijna niet voor kan stellen haha, laat dan een reactie achter hieronder.

Meer blogs met een persoonlijk tintje

10 Bijzondere ontmoetingen tijdens mijn solowandelingen

10 Bijzondere ontmoetingen tijdens mijn solowandelingen

Als solowandelaar maak ik heel regelmatig een gesprek met vreemde mensen en soms zijn er gesprekken, die blijven je bij. Die maken indruk. Soms doordat de persoon iets bijzonders vertelt, andere keren omdat ik nieuwe kennis opdoe door het gesprek. Nog geen enkele keer...

Voor- en nadelen van alleen wandelen

Voor- en nadelen van alleen wandelen

Ik ga bijna elke week alleen wandelen, op avontuur. Een heerlijke manier voor mij om mijn hoofd leeg te maken en mijn zintuigen open te zetten. Dat kan ik alleen maar doen als ik zonder gezelschap ga wandelen. Anders wordt een wandeling al snel een soort van wandelend...

Nieuwe wandelschoenen op maat

Nieuwe wandelschoenen op maat

Onlangs schreef ik al over mijn wandelblessure: overbelaste achillespezen. Vooral mijn linkerbeen is getroffen. Ik heb last van stramme en pijnlijke hielen, het ene moment meer dan het andere, en niet elke schoen zit lekker tegen die hiel aan. Ik neem jou mee in mijn...