...

Wie is Mascha? Vandaag laat ik jou kennis maken met mij aan de hand van maar liefst 73 vragen. In deze blog de eerste 35 vragen. Dus zet een kopje koffie, kruip lekker op de bank en leer mij een beetje beter kennen. Mascha aan de hand van 73 vragen…

1. Wat is je favoriete tijd van de dag? 
Met stip de ochtend. Dat moment van de dag dat alles nog mogelijk is. De dag die als cadeautje onuitgepakt voor je ligt. Een lege pagina die je aan het einde van de dag kunt vullen met je avonturen.

2. Wat is je grootste valkuil?
Het omgaan met teleurstellingen. Ik heb nogal de neiging om, wanneer ik geconfronteerd word met een situatie die anders gaat dan dat ik hoopte, te reageren vanuit emotie en dan op een felle manier. In de afgelopen jaren heb ik dan ook moeten leren om, als er iets gebeurt dat ik niet verwacht of wil, eerst tot 10 te tellen en dan pas een reactie te bedenken.

3. Wat is jouw kracht?
Mijn zorgzaamheid. Ik sta altijd klaar voor de mensen die het dichtste bij mij staan. 

4. Wat is de meest leerzame ervaring van de laatste tijd geweest? 
Mijn burnout. Twee jaar lang heb ik geknokt om eruit te komen, vooral tegen mezelf. Ik heb anders moeten leren reageren, denken en doen. Mijn grenzen leren bewaken en nee leren zeggen. Ik heb mezelf moeten toestaan dat het ok is om soms gewoon niets te doen. Dat ik niet alles in één dag hoef te doen, en dat een middagdutje is toegestaan als ik er behoefte aan heb. 

Absoluut het zwaarste waar ik doorheen ben gegaan, maar ook het beste cadeau dat ik ooit ontvangen heb. 

5. Wat is jouw favoriete date?
Ik ben een echte vrijgezel en heb al een hele tijd niet gedate. Maar ik zal toch antwoord geven op deze vraag 😉 Mijn favoriete date is overdag. Een lange boswandeling of een dagje dierentuin en dan eindigen in een kroeg voor een biertje en een borrelplank.  

6. Wat is een ondeugd die je graag op zou geven?
Emo eten. Ik ben iemand die zich beter voelt door een reep chocolade of een pak koekjes. En ik weet dat dat ‘goed voelen’ tussen de oren zit, maar het is zo moeilijk om te stoppen. Helemaal in tijden dat ik niet lekker in mijn vel zit, zoals twee jaar worstelen met een burnout of bijna een jaar coronacrisis 😉

7. Wat is een goed doel dat belangrijk voor mij is?
Het behoud van Moeder Natuur. De gebieden die we hebben beschermen en onderhouden. Ik ondersteun dan ook Natuurmonumenten en het Zuid Hollandslandschap (mijn provincie). 

8. Wat is het leukste compliment dat je ooit kreeg?
Over dit antwoord heb ik een tijdje nagedacht, want natuurlijk is het super leuk om te horen dat ik er goed uit zie, dat mijn ogen mooi zijn of mijn glimlach mooi is. En natuurlijk is het leuk om te horen dat een kleur je leuk staat of dat je goed bent in het helpen van mensen. Maar het leukste compliment dat ik in de afgelopen jaren heb gekregen is dat mensen mijn blogs en schrijfstijl leuk en fijn vinden. ‘Het is alsof ik naast je loop tijdens de wandeling’ zei onlangs iemand tegen mij. En dat is exact wat ik probeer te bereiken met mijn blogs. Dus om dat te horen is zo leuk!

Over Mascha

9. Wanneer ben je het meest geïnspireerd?
Als ik buiten in de natuur wandel. Tijdens mijn wandeling krijg ik de leukste ideeën en los ik vaak mijn problemen op. Ik bedenk thema’s voor nieuwe blogs, hoe ik om kan gaan met uitdagingen op social media en waar ik nog meer heen kan gaan voor wandelingen.

Maar ook als ik even vastzit met iets in de werktijd voor mijn werkgever, helpt een blokje om vaak het beste.  

10. Zoet of hartig?
Nou ja eigenlijk maak je mij blij met beiden. Of het nu gaat om zoute chips of borrelnootjes of om chocolade en koekjes. Was het maar dat ik sommige van die dingen niet zo lekker zou vinden 😉

11. Welk liedje kun je naar luisteren op repeat?
Oh ik ben echt een muziekmens, dus eigenlijk vanalles. Momenteel luister ik graag naar de albums van Imagine Dragons en The Script. En dan heel hard meezingen natuurlijk…

12. Wat maakt jou het meest aan het lachen?
Een bijzondere ontmoeting in de natuur. Oog in oog staan met groot wild of een bijzondere vogel. Ik kan daar intens van genieten en een glimlach verschijnt dan vanzelf op mijn gezicht. 

Over Mascha

13. Wat is iets dat mensen niet van je weten?
Ik heb niet zoveel dingen die mensen niet van mij weten en dat ik hier ook wil delen 😉 Ik ben een behoorlijk open boek. Maar iets dat niet heel veel mensen weten, is dat ik sinds mijn 12e fan ben van Take That (ja die Britse BoyBand) en Robbie Williams. Huilend voor de televisie toen ze in 1995 uit elkaar gingen natuurlijk

Gelukkig kwamen ze in 2005 weer bij elkaar en in 2009 en 2010 heb ik de heren ook persoonlijk leren kennen. Vooral Howard Donald. Ik heb, samen met een toenmalige vriendin, hele gave dingen meegemaakt in die tijd. Van VIP kaarten bij concerten (en dan naast Jamie Oliver komen te zitten) tot uit eten gaan in de tofste restaurants en goeie dansavondjes. Een bijzondere tijd.

14. Hakken of  sneakers?
Zeker weten sneakers. Mijn status in Whatsapp luidt zelfs “This Princess wears sneakers”.

15. Vintage or new?
Ik koop eigenlijk altijd nieuw maar dat is denk ik meer uit gewoonte. Ik zou wat meer de weg willen kennen in de wereld van de vintage. We hebben al genoeg spullen op de wereld en kunnen die best hergebruiken. 

16. Wat zijn de drie dingen waar je niet zonder kunt leven?
Niet zonder kunnen leven is wellicht wat zwaar gezegd. Als het moet dat zijn we als mensheid sterk genoeg om ons aan te passen denk ik, maar om de vraag toch te beantwoorden:

  • Mijn familieleden
  • De natuur en de mogelijkheid te wandelen
  • mijn fotografie

Als ik de vraag puur materialistisch beantwoord, dan kom ik natuurlijk op andere antwoorden. Want ja ook ik heb graag mijn spullen om mij heen

  • Mijn camera en wandelschoenen
  • Mijn auto die mij mijn vrijheid geeft
  • Mijn tv en de streamingsdiensten. Wat zou ik zonder Netflix moeten hahaha

17. Raam of gangpad stoel in het vliegtuig?
Ik vraag altijd om het raam. De wereld van bovenaf is een schitterende manier om de wereld te bekijken, dus ik vraag zeker altijd om een raamstoel.  

18. What’s your current TV character obsession?
Stefan & Damon Salvatore. Ik zit momenteel diep, diep in de serie Vampire Diarie’s, als sucker for fantasy series. Je kunt mij niet blijer maken met series over heksen, vampieren, weerwolven, draken en tovenaars. 

19. Leer of kant?
Leer. Ik ben niet zo’n meisje meisje en kant is mij te schattig en kriebelig haha.

20. Wat is het meest avontuurlijke dat je gedaan hebt in je leven?
Lange tijd is mijn leven niet zo avontuurlijk geweest uit angst voor het onbekende. Ik hoop dan ook zeker dat er nog vele vele (grotere) avonturen volgen. Maar op dit moment was mijn grootste avontuur een maand lang reizen door Zuid-Engeland met alleen mijn camera en mijn backpack. Reizen per trein door Somerset, Wiltshire, Hampshire en Dorset. 

Over Mascha

21. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?
Natuurliefhebber, familiemens en creatieveling

22. Wat is momenteel je favoriete kledingstuk?
Een okergeel colbert in joggingstof van de WE. Ik heb twee jaar geleden een kledingstijl en kleurenadvies gedaan en daar kwam uit dat ik een herfsttype ben. Ik ben dus het type voor de kleuren okergeel, oranje, bordeaurood, bruin, legergroen, goud etc. En dat okergele jasje is mijn favoriet. 

23. Wat is een kledingstuk dat iedereen moet hebben?
Goede schoenen om in te wandelen.

24. Wat is mijn inspiratie in het leven momenteel? 
Moeder Natuur en zien hoe zij altijd weer opkrabbelt na tegenslag, positief blijft in moeilijke tijden en doorbikkelt. Denk bijvoorbeeld aan een boom. Die staat daar eeuwenlang, in storm en regen en bikkelt door tot de zon weer gaat schijnen. 

25. Wat is het beste advies dat je onlangs van iemand kreeg? 
Twee adviezen hebben mij in de afgelopen jaren geholpen:

  • Mijn zus die als advies gaf om, ten tijde van mijn burnout, de juiste GZ therapeut te kiezen en niet met een burnout coach aan de slag te gaan. Mijn zus is zelf GZ psycholoog en zag welke hulp ik nodig had en dat die heel wat dieper ging dan een coach zou kunnen gaan
  • Mijn collega gaf mij ruim een jaar geleden het advies om een website te bouwen voor mijn blog. En ja, de blog die je nu voor je hebt is het resultaat hiervan. 

26. Wat is jouw ergernis aan huisdieren? 
Ik heb echt een hekel aan katten die door mensen vrijgelaten worden buiten en dan andermans tuin als kattenbak gebruiken. De mensen die de lasten van de katten hebben, zijn dan ook niet de mensen die het genot hebben van die katten. Maar ja ach misschien komt die mening ook doordat ik een echte hondenvriend ben. 

27. Diamanten of parels?
Geen van beiden. Ik heb dan ook liever mineralen zoals Agaat, een steen die staat voor zelfreflectie en psychische groei.

28. Wat is iets dat je gelijk opvalt aan iemand wanneer je elkaar voor het eerst ontmoet?
Of ze een lekker luchtje op hebben haha. Ik houd van lekkere parfum (behalve als ik de natuur in ga natuurlijk) en dat trekt mij ook aan in andere mensen.

Over Mascha

29. Waar heb je spijt van?
Dat ik de lessen die ik de afgelopen jaren heb geleerd niet eerder hebben willen inzien. Ik had al zoveel van de wereld kunnen zien en zoveel wandelpaden kunnen bewandelen. Maar angst hield mij tegen goed te kijken naar hoe ik leefde en wat ik deed / dacht. Maar ja het leven gaat zoals het gaat, dus terugkijken en spijt hebben heeft geen nut.

30. Welke muziek heb je veel aan staan?
Ik ben, als ik aan het werk ben, echt een muziekmens. Ik heb dan ook een abonnement op Spotify en luister elke werkdag muziek. En niet altijd muziek om mee te zingen. Als ik mij echt even wil concentreren en wel geluid wil hebben, maar geen zang, dan kies ik voor een playlist van Peder B. Helland. Hij maakt heerlijk rustgevende muziek gebaseerd op de natuur. 

31. Wat is je favoriete gezelschapsspel?
Met vlagen kan ik echt genieten van een gezelschapsspel. Met vlagen… Mijn zus is een extreem liefhebber van spelletjes en maakt van elk spelletje een reden om te winnen en geld te sparen haha. Zij speelt heel strategisch en ik speel meer voor de gezelligheid. Jullie snappen, dat botste vroeger heel vaak met als gevolg dat ik het speelbord uit frustratie door de kamer gooide. Die historie heeft mijn haat-liefde verhouding met gezelschapsspelletjes beïnvloedt. Maar ik moet toegeven dat als mijn 8-jarige nichtje vraagt of we een spelletje kunnen spelen ik vaak opsta om mee te doen. Met haar spelen heeft iets bijzonders. 

32. Wat is jouw guilty pleasure?
Een ‘quilty pleasure’, iets wat je graag doet dat een beetje raar of gek is of dat je liever niet toegeeft. Ik heb er echt wel een aantal hoor haha. Zo luister ik heel graag naar de muziek van Take That, de ‘boyband’ uit de jaren ‘90. Luisteren en dan vooral heel hard meezingen 😉

Maar ook boterhammen met een laag boter en pure chocolade hagelslag. Het liefst een verse witte boterham, zo’n verse net van de bakker. 

33. Welk boek heb je onlangs uitgelezen?
Laat ik als eerste zeggen dat ik absoluut van lezen houd, maar ook heel erg geniet van luisterboeken. Ik luister tijdens de afwas, het koken etc van alles en nog wat. Van een heerlijke Engelstalige chicklit tot het boek van Michelle Obama, Becoming.

Als het gaat om het lezen van boeken dan heb ik hele periodes dat ik uren kan lezen en hele periodes dat ik niets lees. Momenteel zit ik in een periode dat ik niet echt veel lees. Maar ik heb een aantal leuke boeken in bestelling bij Bol.com, waaronder het nieuwe boek van Miriam Lancewood. Zij is een Nederlandse vrouw die al jaren met haar Nieuw Zeelandse man wandelt over de wereld. Ze heeft twee boeken geschreven en de tweede heb ik net als ebook besteld. Kijk naar het boek bij Bol.com >>

Daarnaast is het boek ‘Alleen op avontuur’ van Lidewey van Noord onderweg. Het heeft wat vertraging bij Post.nl, maar het is het wachten waard vermoed ik. Het gaat over alleen wandelen, soms zonder mobiel bereik. Wat de voordelen zijn van het alleen op pad gaan. Wat je allemaal tegen kunt komen. En welke angsten je overwint. Ik kijk er heel erg naar uit om deze te gaan lezen. Bekijk het boek bij Bol.com >>

34. Wat lees je nu?
Nou ja nu, op het moment dat ik dit schrijf, dus even niets, maar vanaf vanavond het nieuwe boek van Miriam Lancewood. Ik heb haar eerste boek binnen twee dagen uitgelezen. Zo gaaf om te lezen over een Nederlandse dame die regelmatig samen met haar man de wildernis intrekt en rondkomt van wat er op dat moment in haar bagage past. Dat is pas vrijheid!

Over Mascha

35. Hoe start ik mijn dag?
Ik ben een vroege vogel dus start mijn dagen vroeg. Op een werkdag kom ik rond half 6 mijn bed uit, ga mij aankleden, opmaken en thee zetten. Met een kopje thee en een boterham ga ik dan even genieten van de stilte in de flat. Tussen half 7 en 7 uur start mijn werkdag om rond half 3 af te sluiten en te genieten van de rest van de dag.

In het weekend is het afhankelijk van wat ik ga doen. Als ik geen plannen heb, dan gaat er geen wekker aan en wordt ik wakker als ik wakker wordt. Soms al om 6 uur en soms pas om half 9. Daarna is het langzaam opstarten, ontbijten en doen wat ik wil doen die dag. 

Als ik ga wandelen dan gaat de wekker heel vroeg af en zorg ik dat ik rond zonsopgang op startplek van mijn wandeling ben. De vertrektijd vanaf huis hangt dan dus af van het jaargetijde. 

36. Wat is je favoriete vakantie? 
Wanneer ik kijk naar de vakanties die ik tot nu toe heb ondernomen dan is mijn absolute favoriete bestemming Engeland. Ik ga dan alleen, huur een auto in Engeland en rij overal heen. Ik bezoek grote landhuizen en hun tuinen, wandel door de mooiste natuurgebieden en bezoek de schattigste dorpjes. Ik verblijf in, vaak, leuke B&B’s en eet in lokale pubs. Doordat ik alleen ben neem ik de sfeer van het land helemaal in mij op. Heb ik super leuke contacten met locals, want mensen starten een gesprekje. Dat zijn mijn ultieme vakanties tot nu toe. 

37. Als je iemands kast kon plunderen, van wie is die kast dan?
Jeetje dit is best een lastige vraag. Ik heb geen naam die ik kan noemen, want ik ambieer totaal niet de kast van bekende Nederlanders ofzo. 

Maar als ik iets ‘moet’ noemen, dan zou ik heel graag de kledingkast plunderen van outdoorwinkel, De Zwerfkei. De hoek met praktische wandelkleding, goede merino shirtjes, waterdichte boots etc. Kleding die heel handig is voor iemand als ik, maar die best kostbaar is om aan te schaffen allemaal. Dus ja, zet mij een dag in die winkel neer en ik vul mijn tassen 😉

Meer blogs met een persoonlijk tintje

Dagboek van een wandelaar #10: Wild spotten met de boswachter

Dagboek van een wandelaar #10: Wild spotten met de boswachter

Als kind namen mijn ouders mij een aantal jaren op rij mee op avontuur: wil spotten op de Veluwe. Soms wandelden we met zonsopkomst met een verrekijker in de handen. Andere keren boekten mijn ouders een excursie met een boswachter tijdens de bronsttijd. Ik kan me de...

Dagboek van een wandelaar #10: de Meet & Greet

Dagboek van een wandelaar #10: de Meet & Greet

Het is 22 november 2022 wanneer er een berichtje binnenkomt op mijn Instagram account. “Hoi Mascha, graag nodig ik je uit voor de Wandel.nl Inspiratiedag op vrijdag 3 februari. Ik ben benieuwd of het je lukt om aan te sluiten.”  Ik lees het bericht nog een keer… Wordt...

Dagboek van een wandelaar #9: ultieme vrijheid

Dagboek van een wandelaar #9: ultieme vrijheid

Ken je dat? Dat gevoel dat er niets of niemand is die je in de weg staat. Dat gevoel dat je niet hoeft te voldoen aan andermans verwachtingen en wensen. Dat gevoel dat je precies datgene doet dat je heel graag wilt. Het is dat gevoel dat je nooit van je leven meer...

error: Content is protected !!